Solzbi 12.03.2018 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2018 (edytowane) Witam serdecznie. Poszukuję działki na wymarzony dom, wpadła mi na oko pewna działka, na której jest wykopana studnia kręgowa. Poczytałem trochę o odprowadzeniu ścieków i mam mętlik w głowie, gdyż np. od szamba trzeba zachować 15m od studni, natomiast przy POŚ już 30m. Studnia jest kręgowa, poziom wody ~3-4m., głównie bym ją wykorzystywał do podlewania, mycia auta. Dom planuję na płycie postawić, m. in przez szkody górnicze. Działka prawie idealna pod względem kierunków świata. Poniżej prezentuję rzut na działkę i odległości. http://wgrajo.pl/img/dzialkatht.png 1. Czy takie usytuowanie domu będzie prawidłowe? 2. Jaki system odprowadzenia ścieków byście tutaj zastosowali i w jakim miejscu go umiejscowienie? 3. Czy zostawić studnię, a może zakopać i ewentualnie w innym miejscu wykonać głębinową? 4. Na jakie koszta muszę się przygotować odnośnie wodociągu oraz prądu, odległość ok. 50m. (woj. śląskie) Edytowane 12 Marca 2018 przez Solzbi poprawa tekstu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts