barmal 12.03.2018 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2018 WitamOstatnio znalazłem wpis na blogu odnośnie gładzi https://kasawportfelu.wordpress.com/2018/03/12/wykonczenie-remont-mieszkania-domu-gladzie/Czy naprawdę można odpuścić gładzie w takim przypadku?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 06.04.2018 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2018 Szanowny Panie,jeżeli zakupione mieszkanie (z rynku wtórnego lub pierwotnego) ma dobrze wykonane tynki (równomiernie ułożone, o jednakowym wyglądzie, bez przebarwień czy pęknięć), to nie ma konieczności stosowania gładzi. Wszystko zależy od specyfiki inwestycji i efektu, jaki chcemy uzyskać. Jeśli zależny nam na gładkich, równych ścianach gotowych do malowania, to dobry rozwiązaniem jest np. wykorzystanie gładzi ACRYL-PUTZ® FS 20 FINISZ. Pozdrawiam serdecznie,E-rzecznik FFiL Śnieżka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antissobieski 20.04.2018 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2018 Szanowny Panie, jeżeli zakupione mieszkanie (z rynku wtórnego lub pierwotnego) ma dobrze wykonane tynki (równomiernie ułożone, o jednakowym wyglądzie, bez przebarwień czy pęknięć), to nie ma konieczności stosowania gładzi. Wszystko zależy od specyfiki inwestycji i efektu, jaki chcemy uzyskać. Jeśli zależny nam na gładkich, równych ścianach gotowych do malowania, to dobry rozwiązaniem jest np. wykorzystanie gładzi ACRYL-PUTZ® FS 20 FINISZ. Pozdrawiam serdecznie, E-rzecznik FFiL Śnieżka A ja zadam trochę inne pytanie: mam wynajmowane jedno mieszkanie, w którym wykonane są tynki gipsowe chyba z tynku Goldband. Jeżeli jest cień jest okej, ale jak wyjdzie słońce na ścianie widać bardzo mocno jakieś przetarcia, jakby inna struktura delikatnie. Sprawa dotyczy głównie jednego pokoju. Chciałbym to przetrzeć, aby efekt znikł, ale obawiam się, że pogorszę sprawę. No i co? Albo farba grubo dana i masująca, czy lepiej jakaś gładź? Jeśli gładź to pewnie naciąganie 2x? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dinek 20.04.2018 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2018 a farba głębokomatowa, jeśli nie chcecie kłaść gładzi w nie swoim mieszkaniu? odbija dużo mniej światła, niż zwykła farba, więc daje złudzenie optyczne, że nierówności nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 09.05.2018 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2018 A ja zadam trochę inne pytanie: mam wynajmowane jedno mieszkanie, w którym wykonane są tynki gipsowe chyba z tynku Goldband. Jeżeli jest cień jest okej, ale jak wyjdzie słońce na ścianie widać bardzo mocno jakieś przetarcia, jakby inna struktura delikatnie. Sprawa dotyczy głównie jednego pokoju. Chciałbym to przetrzeć, aby efekt znikł, ale obawiam się, że pogorszę sprawę. No i co? Albo farba grubo dana i masująca, czy lepiej jakaś gładź? Jeśli gładź to pewnie naciąganie 2x? Szanowny Panie, Jeżeli przetarcia nie są duże, to może Pan spróbować (po uprzednim oczyszczeniu i zagruntowaniu podłoża) przemalować ścianę głęboko matową farbą, np. Śnieżka Super Matt w kolorze białym. Farba ta bardzo dobrze kryje, niweluje różnice w wyglądzie ścian, została wyprodukowana z wykorzystaniem specjalnych zagęstników, które sprawiają, że jest przyczepna do podłoża i tworzy estetyczną matową powłokę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kodak 14.05.2018 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2018 Dokładnie, mocno matowa farba rozwiązuje większość takich problemów, u mnie gładzi też brak a ściany wyglądają na równe, malowane duluxem easycare doradzono mi w markecie budowlanym, że ta właśnie jest najbardziej matowa z dostępnych na rynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts