Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ILE P?ACILI?CIE ZA FUNDAMENTY???

Gość

Recommended Posts

No to podaje u siebie:

Chudy beton-1000

Stal- 2000

Beton B-20- 4270

bloczki betonowe- 3600

Izolacje poziome, pionowe, styropian, dysperbit itd - 3678

Piach, cement, żwir- 1000zł

Razem-15548

Robocizna- 9500

Razem- 25000

Do tego nie wiem ile ton piachu do środka, ale 170 zł za jeden kurs 12 ton.

strasznie drogo a co jakbys mial jeszcze zrobic piwnice??

No to podaje u siebie:

Chudy beton-1000

Stal- 2000

Beton B-20- 4270

bloczki betonowe- 3600

Izolacje poziome, pionowe, styropian, dysperbit itd - 3678

Piach, cement, żwir- 1000zł

Razem-15548

Robocizna- 9500

Razem- 25000

Do tego nie wiem ile ton piachu do środka, ale 170 zł za jeden kurs 12 ton.

o cholera material ok (oprocz piasku!!!! 170 za 12 ton-DUZO)

ale robocizna!!!! 9500 zl !!!! matko ja placilam 3400 zl za calutenki fundamencik :-)

Witam ...

Wlasnie w piatek zakonczylismy zasypaniem fundamenty. Nie mamy jeszcze podbetonu i izolacji przeciwwilgociowej z ocieleniem na zewnatrz. I tak... Mamy okolo 85 mb. fundamentu, przy czym ława+sciana fundamentu maja razem wysokosc 140 cm. Do tego dochadza jeszcze fundamenty "punktowe" pod kolumny (4 szt). do tej pory wydalismy 13000 ale sami kopalismy (łopaty+taczka, i ja kobietka z 2-3 chłopami-bylo calkiem fajnie, niezła siłownia, ale nie zamienilabym tego na nic w swiecie-mamy ogromna satysfakcje choc trwalo to 1,5 miesiaca :lol: :lol: :lol: ) i beton byl urabiany w betoniarce, jakies B-17, sciany z bloczkow fundamentowych. Stal fi 12 zebrowana, i fi6 , oraz wiazałkowy. Izolacja lepikiem na zimno, i do srodka weszlo 170 ton piachu :o :o :o ale sami ubijalismy skoczkiem i sami rozgrabialismy... (jeszcze do dzis mnie rece i plecy bola... jakie to przyjemne uczucie :D:D:D )tylko katepilar wsypywal nam to do srodka :D:D:D pozostalo wylanie podbetonu i izolacja na zewnatrz... ogolnie jestemy zadowoleni... to jest dosc rozlozysty dom, bo partrowy, bez uzytkowego poddasza... Mysle ze cene jaka osiagnelismy jest calkiem przyzwoita a fundament jest na prawde baaaardzo solidny :D:D:D

pozdrawiam wszystkich forumowiczow!!!!

• 1 month później...
wiec wyszlo 22 tys za fundament, bardzo porzadnie zrobiony, zaizolowany i wszyscy sie nim zachwycaja ze taki porzadny :-)

wlasciciele oczywiscie najbardziej :-)

pozdrawiam

Witam inwestora,

mogę prosić o jakiś namiar na tę ekipę od fundamentu z Długołeki. Zamierzam wystartować już wkrótce. Gmina ta sama. Skoro sa tacy dobrzy i nawet niedrodzy:)

pozdrawiam

ropson

wiec wyszlo 22 tys za fundament, bardzo porzadnie zrobiony, zaizolowany i wszyscy sie nim zachwycaja ze taki porzadny :-)

wlasciciele oczywiscie najbardziej :-)

pozdrawiam

Witam inwestora,

mogę prosić o jakiś namiar na tę ekipę od fundamentu z Długołeki. Zamierzam wystartować już wkrótce. Gmina ta sama. Skoro sa tacy dobrzy i nawet niedrodzy:)

pozdrawiam

ropson