Paula_ruda1988 13.03.2018 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2018 Czy są tu osoby, ktore zbudowały dom ze styropianu? Podzieliłby się ktoś spostrzezeniami na ten temat? Chodzi mi o konkretny rodzaj styropianu i gdzie mozna taki dostać. A jak z projektem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JD1719512917 13.03.2018 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2018 Szukaj Thermodom lub Izodom2000, w zasadzie jest to już jedna firma. Jak wpiszesz Thermodom do wyszukiwarki to ci wyskoczy parę tematów co prawda nie najnowszych ale są. Popatrz też na M.A.G. on jest chyba ostatni co taki dom budował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuuube 13.03.2018 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2018 Około 20 lat temu widziałem jak stawiano mini blok z kostek styropianu , wiem tyle że nadal stoi i się nie zawalił , także chyba jest to trwałe , ale szczegółów budynku nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 13.03.2018 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2018 Szukaj Thermodom lub Izodom2000, w zasadzie jest to już jedna firma. Jak wpiszesz Thermodom do wyszukiwarki to ci wyskoczy parę tematów co prawda nie najnowszych ale są. Popatrz też na M.A.G. on jest chyba ostatni co taki dom budował. Ostatnio to Pan Kejk budował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 13.03.2018 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2018 a czy przypadkiem nie chodzi o dom ze styropianu, a nie styropianu zalewanego betonem? coś jak m3 system. wiem, że ktoś na forum prowadził dziennik budowy tego typu domu i była to kobieta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elcoyote 13.03.2018 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2018 (edytowane) Zbudowałem taki dom z rodzicami ponad 15 lat temu a teraz buduję swój i jak kolega wspomniał to są kształtki styropianowe zalecane betonem, więc dom jest z żelbetu a nie ze styropianu. co byś chciała wiedzieć? styropiany w technologii izodom masz 2 biały albo grafitowy. system izodomu jest o tyle dobry, że jest kompletny, od płyty fundamentowej, poprzez ściany, strop docinany na wymiar do izolacji dachu. projekt do technologii nie ma znaczenia albo i ma, bo jest jeden szczegół, że ząbki w kształtkach są co 5 cm i tak jak ja mam projekt indywidualny to mam rozrysowany co 5 cm, tak aby nie musieć go ciąć w wielu miejscach gdzie nie ma potrzeby. dom jest łatwy i prosty w budowie i ciepły w eksploatacji. oczywiście reku obowiązkowe, bo termos totalny. oczywiście okna muszą być porządne bo inaczej taki system ocieplenia nie ma sensu. link jak wygląda dom w przekroju w tej technologii Edytowane 14 Marca 2018 przez elcoyote Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stanisław Szukalski 21.01.2025 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia Witam... tak wybudowałem i mieszkam w "domu ze styropianu" ... najważniejszym i podstawowym wymogiem jest m.in. projekt domu, który eliminuje docinanie kształtek-pustaków! Reszta myślę, że jest do budowy w systemie gospodarczy... powodzenia! St.Sz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stanisław Szukalski 21.01.2025 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia W dniu 4.05.2008 o 10:32, IzaL napisał: Witam. Mam wielki problem zastanawiam się z czego najlepiej budować ściany domu. Może jakieś doświadczenia i spostrzeżenia co do ścian. Krcze tyle jest tych materiałów, że już nie wiem co będzie najlepsze i w miarę tanie. 4 minuty temu, Stanisław Szukalski napisał: Witam... tak wybudowałem i mieszkam w "domu ze styropianu" ... najważniejszym i podstawowym wymogiem jest m.in. projekt domu, który eliminuje docinanie kształtek-pustaków! Reszta myślę, że jest do budowy w systemie gospodarczy... powodzenia! St.Sz. Aaaa i jeszcze jedna super ważna uwaga ...projektanci pustaków zaprojektujcie rozwiązanie montażu instalacji (np. elektrycznych kabli, kształtek wody itp.). To jest absolutnie niezbędne i bardzo ułatwiłoby prace wykończeniowe wewnątrz budynku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts