wioslo1 29.03.2018 14:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 dzieki za radechcialbym jeszcze zapytac co o obecnej sytuacji z montazem rolet sadzi kolega T12345T lub ktos inny? Czy takie bledy montazowe sa wada pomimo ze nie było w umowie ze tak mają czy nie maja zmontować? czy raczej "nikt normalny" czy "szanujacy sie montażysta" czegos takiego by nie odwalil i czy w ogole taki sposob montazu moze nie zostac uznany za wade? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 29.03.2018 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 Przy braku określenia jaki zakres prac jakie materiały i jak wykonane mają być pracę trudno wymagać więcej.Wszystko dokładnie powinno być zapisane w umowie używając słownictwa nie dającego pola różnej interpretacji jak choćby w wypadku Twych rolet gdzie tak naprawdę dostałeś towar niezgodny z umową o ile...o ile była jakaś umowa poza określeniem kwot i terminów zapłatyCiagle niewielu klientów zwraca na zapisy w umowie precuzujac jej zakres uwagę skupiając się na cenie końcowej.Szczegółowa umowa zabezpiecza obie strony nie dając możliwości dowolnego interpretowania jej zapisów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wioslo1 29.03.2018 16:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 ok a masz jakis pomysl o czym moze świadczyć sytuacja na zdjęciach poniżej - pomiar termowizji z zewnatrz gdy przy minus kilku stopniach mamy uciekanie ciepła ok 5 stopni ale najbardziej to widac w narozniku okna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 29.03.2018 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 Już pisałem na privTak kończy się wysuwane okna kilka cm w ocieplenie i ekipa od ociepleń mająca w d... wykonanie I efekt jest taki że zamiast 8cm warstwy piany masz aż 5 w Twoim wypadku Płyty styropianowe jesli juz tak chciałeś by montowanie okna powinny być oddalone min 1 cm od okna i całą przestrzeń dokladnie dopianowana. Później przyklejony zegarek zachodzacy 2-3 cm na okno.Sorry Wiosło ale o takich rzeczach mysli sie zanim się człowiek bierze za budowanie. Czyta. Później patrzy na łapy wykonawcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 29.03.2018 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 Pomijając moja sytuacje i przypadek opisywany na FM (linki w stopce) na mojej stronie masz praktycznie opisane i pokazane na zdjęciach co i jak się powinno robic. Co prawda sporo tam zdjęć z czasów gdy montaż szczelny jeszcze nie był nie tylko wymagany prawem ale też niezbyt popularny ale sama idea rozwiązań pomaga nakierowac Przykro to mówić i nie weź sobie tego personalnie do siebie ale zbyt wielu z Was zaczyna się "doksztalcac" po a nie przed.Realia są takieJak nie bierze się sprawdzonego pełnomocnika ktory prowadzi i pilnuje budowy, samemu nie zna się na budowaniu, wybiera się ekipy i dostawców kierując się cena w wyborze takie później są efektyPrawie 100% wątków tu zakładanych właśnie dotyczy takiej sytuacji - cena powodem wyboru.I najgorsze później jest to że nikt nie przyzna się publicznie że tylko ceną sie kierował.Jestem w branży od 1996 roku i przy coraz większej świadomości klientów ciagle z taka postawa mam doczynienia. Każdy by chciał mieć towar z najwyższej półki w cenie z bazaru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wioslo1 29.03.2018 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 co do 1 postu nadal nie rozumiem bowiem piszesz o wysuwaniu okna w ocieplenie a one jest wsunięte w lico muru wiec raczej odsunięte od ocieplenia. A o jakie 5 i 8 cm piany Tobie chodzi? i jaki zegarek pytam bozreguly lubie wiedziec co i jak. Co do 2 postu to na prawde nie musisz mnie dobijac,sam wiem jak to zje... i musze z tym zyc i sie meczyc. Dla jasności jeszcze raz budowala mi to juz byla kumpela z ktora sie znam kilkanaście lat i ktora do tej pory znalem z dokladnosci i solidnosci. Odciagnela mnie w ostatniej chwili od kupna g... szeregow na deweloperce proponujac generalke przyzwoitej jakosci. Dodatkowo pelnila na tej budowie funkcje kierownika. Wiec ufalem ze jest dobrze, mialem ograniczony budzet to prawda ale tez od poczatku mówiłem ze jakdo czegoś warto dopłacić to tak zróbmy na co słyszałem często ze nie ma sensu oni tak robia w swoich blizniakach i jest ok. Zaczalem sie troche orientowac co sie dzieje na etapie instalacji i np przycisnalem na szczescie z ogrzewaniem ale reszty juz nie cofne. a moglbys jeszcze napisac co sadzisz nt zdjec z postu 63 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 29.03.2018 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 Słownik w komórce czyni cuda - wybacz Zrozumiałem że masz okna wysunięte poza lico muru w ocieplenìe Ale OK Jest odwrotnie czyli...tak samo źle Prowadnica nawet z PVC nie jest jakimś tam znaczącym izolatorem Nawet jak masz zrobiony wegarek ( ty słownik znow starał się zrobić zegarek ) to tuż przy samym oknie tak jakbyś prawie nic nie miał. Jeśli choć dali pianę miedzy prowadnica a murem ( a dali ? ) to radykalnie wychladzasz w tym miejscu mur. Co do kumpeli...coz...wazne że to już BYŁA kumpela - wspolczuje. Ale ż drugiej strony życie uczy że nie wchodzi się w układy biznesowe a takim jest samodzielna budowa z rodziną czy kumplami. Wiosło Współczuję a teraz czas zacząć to wszystko naprawiać. Rolety juz wiesz jak. Prowadnice i ocieplenie bez dewastacji elewacji sie nie da - masz może zdjęcia jak to wyglądało w trakcie budowania ? Tu co najwyżej można poprawić to co niedokładnie wykonano Ale ni cholery nie rozumiem dlaczego przy BeClewerze cofnęli ci okno w mur Jak to tłumaczyli o ile tłumaczyli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wioslo1 29.03.2018 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 no znam takich coz rodzina wybudowali i nawet jak cos schrzanili to chociaz za darmo a tu najgorsze ze ufaszi płacisz i jeszcze Ci schrzania ale dobra koniec z tym nie tlumaczyli jutro jak wroce z delegacji to popatrze bo tutaj nie mam wszystkich zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wioslo1 05.04.2018 12:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2018 moze cofneli bo mialy byc pierwotnie podtynkowe a potem zamienili na nadstawne wstawiam jak to wygladalo przy ociepleniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 05.04.2018 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2018 Widząc niedopianowanie pozostaje jedyny sposób naprawyProstopadle do muru (wneki okiennej) przewiercic prowadnice co ok 20-30cm aż do muru. Włożyć pistolet przez wywiercone otwory i wtrysnac pianę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wioslo1 05.04.2018 17:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2018 ale jak "widziac"? chodzi Tobie o te miejsca widoczne na termowizji? czy patrzac na zdjecia zakladasz ze wszedzie pod prowadnica nie ma tej pianki i w ten sposob ja uzupelnic tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 05.04.2018 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2018 Zakładam najgorszy scenariusz i porobilbym to w każdym oknie.Zrozumiałe opisałem metodę działania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wioslo1 05.04.2018 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2018 zrozumiale rozumiem ze piana niskoprezna? pytanie czy za te wychlodzone polaczenia okna z ościeżem odpowiada brak piany i czy to pomoze ale i tak jestem pod wrazeniem Twoich pomyslow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerad85 05.04.2018 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2018 moze cofneli bo mialy byc pierwotnie podtynkowe a potem zamienili na nadstawne wstawiam jak to wygladalo przy ociepleniu [ATTACH=CONFIG]410539[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]410540[/ATTACH] Pod styro masz pewnie niezły ciąg (klejenie na placki). Dodatkowo widać niezłe szpary między styropianami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 05.04.2018 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2018 Praktyka czyni mistrzem Wiosło Może być powodem. I wielce prawdopodobne że wychłodzenia na pionowych częściach ramy są właśnie spowodowane niedokladnym pianowaniem ktore widać na zdjęciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts