faltra 14.03.2018 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2018 (edytowane) Witam Zakupiłem kątownik KPL4 firmy xxx. Chcę go wykorzystać jako połączenie między murłatą i krokwią oraz między płatwią a krokwią. Chciałem się zapytać fachowców czego użyć do mocowania: czy gwoździ czy wkrętów oraz w w które dziury powinienem wbić gwoździe/wkręty aby połączenie było stabilne. Poniżej przedstawiam rysunek kątownika: Edytowane 14 Marca 2018 przez Greengaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil30cm 14.03.2018 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2018 Jak to będzie jedyne połączenie to słabo to widzę. Gwoździe pierścieniowe 4x60mm. Do połączenia krokwi z murłatą stosuje się gwóźdź bądź wkręt ciesielski. A dodatkowo łącznik Lk3 lub Lk4 jeden na leżąco drugi na stojąco i po 8 gwoździ na łącznik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
faltra 14.03.2018 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2018 Jak to będzie jedyne połączenie to słabo to widzę. Gwoździe pierścieniowe 4x60mm. Do połączenia krokwi z murłatą stosuje się gwóźdź bądź wkręt ciesielski. A dodatkowo łącznik Lk3 lub Lk4 jeden na leżąco drugi na stojąco i po 8 gwoździ na łącznik To nie jest jedyne połączenie, już są zastosowane gwoździe krokwiowe. Chciałem dla bezpieczeństwa zastosować pokazany przeze mnie kątownik. Czyli mam rozumieć ze cztery gwoździe na jedną stronę i cztery na druga. Czy ma znaczenie jakie dziury wybiore? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
faltra 20.03.2018 18:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2018 up Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil30cm 21.03.2018 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2018 Dokładnie 8 gwoździ jak najszerzej rozmieszczone na kątowniku. Tzn dwa na końcu i dwa przy zagięciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
faltra 26.03.2018 23:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2018 Dokładnie 8 gwoździ jak najszerzej rozmieszczone na kątowniku. Tzn dwa na końcu i dwa przy zagięciu Hej Kamil, czy te gwoździe będą się nadawać? http://allegro.pl/gwozdzie-ciesielskie-anchor-karbowane-4x60mm-5-kg-i6964013813.html Dzieki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil30cm 27.03.2018 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2018 Tak dokładnie takie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts