marcin_budowniczy 26.09.2004 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2004 Właśnie jestem na etapie finalizowania papierologii dot. własności działki i niebawem zamierzam udać się do biura projektowego kupić wybrany, wymarzony projekt. Wiem, że biuro projektowe za dodatkową opłatę oferuje komplet niezbędnych papierów wraz z pozwoleniem na budowę.Po prostu ja pokazuję projekt i płacę poczym czekam...czekam i odbieram projekt + papiery (razem z pozwoleniem na budowę).Co za tym idzie moje pytanko: jakie muszę posiadać dokumenty zanim wybiore się do biura projektowego, czego zażądają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MALINKA 26.09.2004 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2004 Aby kupić projekt nie potrzebujesz żadnych dokumentów. Ale warto wcześniej dowiedzieć się czy dany projekt będziesz mógł wybudować na swojej działce. Czasem gminy mają swoje warunki. Np dach nie może być płaski, czy obwarowania wzgledem ilości kondygnacji, dlatego warto wcześniej zadzwonić do gminy i zapytać. Jak już kupisz projekt to w biurze powiedzą Ci co jeszcze potrzebujesz. Na pewno decyzję o warunkach zabudowy ze starostwa ( tu warto zwrócić uwagę na to że jak będziesz występował o te warunki to podaj od razu wszystkie elementy które chcesz zrobić czyli: dom, budynek gospodarczy, ogrodzenie, staw rekreacyjny lub inne co tam jeszcze sobie chcesz), papier z wodociągów że istnieje możliwość podłączenia do wodociągów, papier z zakładów energetycznych że podpiszą z Tobą umowę. Później dajesz te papierki do biura i oni reszte załatwiają. POWODZENIA I MIŁEGO SPACEROWANIA PO URZĘDACH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_budowniczy 26.09.2004 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2004 dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość krab 27.10.2004 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2004 Witam,Zyczę powodzenia jesteś na początku drogi długiej i z wieloma zakrętamitak szybko się nie da powiedzieć ja korzystałem z porad bezpłatnych w biurze w którym kupiłem projekt tam mnie pokierowali i wszystko wytłumaczyli cierpliwie tak jest najlepiej .http://www.archeton.pl zadzwoń do oddziału bez względu czy kupisz ich projekt i tak Ci pomogą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 27.10.2004 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2004 Najpierw poczekaj na decyzją pod tytułem Warunki Zabudowu i Zagodpodarowania Terenu, później po i ch uprawomocnieniu zakup projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts