Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jakie dokumenty muszę skompletować zanim kupię projekt?

Recommended Posts

Właśnie jestem na etapie finalizowania papierologii dot. własności działki i niebawem zamierzam udać się do biura projektowego kupić wybrany, wymarzony projekt. Wiem, że biuro projektowe za dodatkową opłatę oferuje komplet niezbędnych papierów wraz z pozwoleniem na budowę.

Po prostu ja pokazuję projekt i płacę poczym czekam...czekam i odbieram projekt + papiery (razem z pozwoleniem na budowę).

Co za tym idzie moje pytanko: jakie muszę posiadać dokumenty zanim wybiore się do biura projektowego, czego zażądają?

Aby kupić projekt nie potrzebujesz żadnych dokumentów. Ale warto wcześniej dowiedzieć się czy dany projekt będziesz mógł wybudować na swojej działce. Czasem gminy mają swoje warunki. Np dach nie może być płaski, czy obwarowania wzgledem ilości kondygnacji, dlatego warto wcześniej zadzwonić do gminy i zapytać. Jak już kupisz projekt to w biurze powiedzą Ci co jeszcze potrzebujesz. Na pewno decyzję o warunkach zabudowy ze starostwa ( tu warto zwrócić uwagę na to że jak będziesz występował o te warunki to podaj od razu wszystkie elementy które chcesz zrobić czyli: dom, budynek gospodarczy, ogrodzenie, staw rekreacyjny lub inne co tam jeszcze sobie chcesz), papier z wodociągów że istnieje możliwość podłączenia do wodociągów, papier z zakładów energetycznych że podpiszą z Tobą umowę. Później dajesz te papierki do biura i oni reszte załatwiają. POWODZENIA I MIŁEGO SPACEROWANIA PO URZĘDACH :wink: :D

• 1 month później...
Gość krab

Witam,

Zyczę powodzenia jesteś na początku drogi długiej i z wieloma zakrętami

tak szybko się nie da powiedzieć ja korzystałem z porad bezpłatnych w biurze w którym kupiłem projekt tam mnie pokierowali i wszystko wytłumaczyli cierpliwie tak jest najlepiej .

http://www.archeton.pl zadzwoń do oddziału bez względu czy kupisz ich projekt i tak Ci pomogą.