zavtra 14.03.2018 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2018 Witam forumowiczów. Właśnie skończyłem elektrykę i zaczynam hydraulikę . Źródłem ciepła będzie p.c. oraz kominek z płaszczem wodnym. Jeden pokój sypialny mam w części północnej ( teoretycznie najchłodniejszy). Z wyliczeń wynika, że ogrzewanie podłogowe będzie na styk z mocą grzewczą. Moje pytanie - czy mogę dołożyć jeden obwód grzewczy w ścianie , po prostu wyżłobić w ścianie poziome kanały na głębokość ok 1 cm i ułożyć w nich rurę PEX, po czym ją zatynkować . Jestem ciekaw jak będzie zachowywał się tynk , czy aby nie odpadnie . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliks 14.03.2018 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2018 Odpaść nie odpadnie, ale zwykły będzie pękać. Użyj MP75 Therm, nie pęknie, a i ciepło będzie się przedostawać przez tynk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zavtra 15.03.2018 09:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2018 Dobry pomysł z tym thermem, myślałem jeszcze o wklejeniu siatki podtynkowej w tynk , tak na wszelki wypadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliks 15.03.2018 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2018 można, ale ja bym już tego nie robił. Nie lubię przedobrzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts