MarcinBudujacy 15.03.2018 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2018 (edytowane) Witam serdecznie! To mój pierwszy post na tym forum, przychodzi wiosna i za niedługo chciałbym zrobić wylewki: jastrych cementowy o gr. 7 cm, całość ogrzewana wodnym ogrzewaniem podłogowym. Troszkę dziwny kształt i mam problem z zaplanowaniem dylatacji dzielących płyty, chciałbym żeby to było tak: https://www.fotosik.pl/zdjecie/cc1d9b93815ec4f7 Edited: wymiary w cm najgorsze jest połączenie salonu i holu, w salonie są dwie pętle ogrzewania podłogowego, w kuchni jedna, hol jest w zasadzie grzany rurami z pętli pokojowych. Proszę o opinię fachowców. Serdecznie dziękuje. Edytowane 15 Marca 2018 przez MarcinBudujacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 17.03.2018 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2018 Witam serdecznie! To mój pierwszy post na tym forum, przychodzi wiosna i za niedługo chciałbym zrobić wylewki: jastrych cementowy o gr. 7 cm, całość ogrzewana wodnym ogrzewaniem podłogowym. Troszkę dziwny kształt i mam problem z zaplanowaniem dylatacji dzielących płyty, chciałbym żeby to było tak: https://www.fotosik.pl/zdjecie/cc1d9b93815ec4f7 Edited: wymiary w cm najgorsze jest połączenie salonu i holu, w salonie są dwie pętle ogrzewania podłogowego, w kuchni jedna, hol jest w zasadzie grzany rurami z pętli pokojowych. Proszę o opinię fachowców. Serdecznie dziękuje. czy te brązowe kreski oznaczają dylatacje między segmentami grzewczymi? Jezeli tak, to tam nalezy wykonać dylatacje w okładzinie podłogowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinBudujacy 19.03.2018 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2018 (edytowane) czy te brązowe kreski oznaczają dylatacje między segmentami grzewczymi? Jezeli tak, to tam nalezy wykonać dylatacje w okładzinie podłogowej. Dzięki, za odpowiedź. Tylko moje pytanie: czy tu gdzie ta niebieska linia (1) nie powinno być dodatkowej dylatacji? Prostokąt nieregularny szer. 4.36 m i dł. 6.2 m, to poszerzenie ma 60 cm. Będą tam dwie pętle podłogówki działające równocześnie. No i tak samo w drugim pokoju też zaznaczyłem niebieską (2) prostokąt szer. 6,6m i dł 4,35 m. Będą tam dwie pętle podłogówki działające równocześnie. Edit: No i ogólnie to moje pytanie tyczy się wylewki z mixokreta na ogrzewanie podłogowe, czy zrobione w ten sposób dylatacje są dobrze dobrane, czy jednak trzeba coś jeszcze dodać? Edytowane 19 Marca 2018 przez MarcinBudujacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
termolit 20.03.2018 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2018 Dzięki, za odpowiedź. Tylko moje pytanie: czy tu gdzie ta niebieska linia (1) nie powinno być dodatkowej dylatacji? Prostokąt nieregularny szer. 4.36 m i dł. 6.2 m, to poszerzenie ma 60 cm. Będą tam dwie pętle podłogówki działające równocześnie. No i tak samo w drugim pokoju też zaznaczyłem niebieską (2) prostokąt szer. 6,6m i dł 4,35 m. Będą tam dwie pętle podłogówki działające równocześnie. [ATTACH=CONFIG]409576[/ATTACH] Edit: No i ogólnie to moje pytanie tyczy się wylewki z mixokreta na ogrzewanie podłogowe, czy zrobione w ten sposób dylatacje są dobrze dobrane, czy jednak trzeba coś jeszcze dodać? Anhydryt rób, nie będziesz musiał dylatować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinBudujacy 22.03.2018 13:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2018 Jestem zdecydowany na mixokreta, nie chce anhydrytowych stąd moje pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts