Marek88.8 16.03.2018 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2018 Witam. Planuję położyć kostkę brukowa na wjazd do garażu. Długość podjazdu 16m o szerokości od razu 5 do 6.5m. Jakie powinny być właściwe warstwy podbudowy? Mój grunt rodzimy to glina więc po deszczu nie da się tam chodzić a wjechać do garażu już całkiem.Mam zamiar wykrytowac na około 30-35cm. Na spod dać 15-20cm gruzu betonowego wraz z kamieniami polnymi. Zagescic ile się da. Na to 10 cm suchy beton i oczywiście zagęszczenie. Na to 2 cm suchy beton + kostka 6cm + zagęszczenie płyta z zabezpieczeniem. Taka opcja jest prawidłowa pod auto osobowe oraz czasami na dostawczaka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata Dębińska 18.03.2018 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2018 Też się chętnie dowiem, bo czeka mnie to samo za niedługo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patrykjanowski 18.04.2018 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2018 Wg. mnie jest ok, bo podsypka "powinna być ułożona od większych granulatów do drobniejszych"(źródło) choć kostka powinna być grubsza moim zdaniem, jak czasem będzie tam dostawczak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts