lukaszq15 16.03.2018 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2018 Witam,Ostatnio szukałem producentów dźwigów towarowych, którzy wykonują takie dźwigi z drzwiami automatycznymi. Po dość intensywnych poszukiwaniach nie znalazłem ani jednego. Czy ktoś wie czy to jest spowodowane jakimś zapisem wynikającym z normy, dyrektywy, rozporządzenia itp. czy po prostu nikt nie produkuje dźwigów towarowych z drzwiami automatycznymi?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 16.03.2018 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2018 Szukaj dźwig towarowo-osobowy, będziesz miał auto drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszq15 16.03.2018 21:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2018 Nie szukam dźwigu towarowo-osobowego lecz towarowego. To dwa różne rodzaje dźwigów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 16.03.2018 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2018 No w towarowym masz drzwi zamykane ręcznie i ryglowane ze względu na ładunek przewożony tzn typ, jego gabaryt, ciężar i z tego względu konieczność obsługi takiego dźwigu przez kogoś z uprawnieniami. Drzwi nie zamykają się automatycznie bo taki dźwig ma mieć obsługę z uprawnieniami. Takie dźwigi podlegają UDT zarówno pod kątem remontu i konserwacji jak i obsługi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 16.03.2018 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2018 A jakie do tej pory usłyszałeś propozycje?Większość forumowiczów czeka z niecierpliwością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 16.03.2018 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2018 W sumie to nie wiemy jaki ten dźwig ma być i co ma tym przewozić w sensie udźwig gabaryt ... ma być sama platforma bez wstępu do kabiny czy coś innego, zewnętrzny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszq15 16.03.2018 21:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2018 (edytowane) Czyli gdzies jest taki zapis, że muszą być zamykane/otwierane ręcznie? Jest to dźwig wewnętrzny do 350kg, bez możliwości przewozu osób. Każdy jeden producent potwierdził fakt, że nie ma drzwi automatycznych do takich dźwigów i próbuję znaleźć do tego podstawę. Edytowane 16 Marca 2018 przez lukaszq15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 16.03.2018 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2018 Szukaj na stronie UDT. Ja już nie pamiętam bo uprawnienia robiłem 10 lat temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts