Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Konstrukcja dachowa spawana

Kamila.

Recommended Posts

Poszukujemy firmy która posiada doświadczenie w spawaniu konstrukcji dachowych.

Dach trzyspadowy, docelowo deskowany, kryty papą i dachówką.

Projekt mogę przesłać drogą mailową, wizualizacja w dzienniku budowy (na rysunkach jest to ten niższy daszek).

Zależy nam na dobrej jakości usługi oraz gwarancji.

Czy jest tu fachowiec od tego typu konstrukcji? :)

• 4 weeks później...

projekt masz tam jest wykaz stali wraz z illościami dzwonisz do hurtowni i masz cenę materiału. Reszta kwoty to obróbka i montaż. U nas ceny robocizny są od 100 procent do 300 procent wartości materiału w zależności od projektu. i wymagań czy wykończenia.

Dzień pracy dźwigu to od 1000 do 1600.

W zeszłym roku za sam montaż brałem 100 procent materiału W tym roku teraz wiatę składam to tam wyjdzie 50 procent wartości bo mało skomplikowane

Andrzeju ale ja znam ceny materiałów, jednak sama nie złożę sobie dachu ani go nie pospawam choć bardzo bym chciała. :rolleyes:

Ilość osób które przeczytały ten wątek i jednocześnie zero otrzymanych ofert z muratorowego źródła świadczy jednak o tym że jest problem z fachowcami. :(

Ponawiam apel do fachowców - odzywajcie się, proszę!

Od miesiąca nie myślę o niczym innym jak tylko o znalezieniu fachowca od spawania dachu.

Gdyby mi ktoś powiedział to ze dwa lata temu stwierdziłabym że jest co najmniej niespełna rozumu :D

nikt ci nie pojedzie stali składać 100 km bo to mija się z celem, a nie zapłacisz 5 razy więcej aby tylko ktoś z daleka to zrobił.

Przejdź się po mieście czy najbliższym mieście znajdź budowy ze stalą w tle i pytaj o wykonawców, przez forum to nic nie znajdziesz.

Piszesz że podał ci łaczna cenę...ale nie chce tego rozbić na materiał i robociznę..a ty piszesz że ceny materiałów znasz ,

Edytowane przez Andrzej733

nikt ci nie pojedzie stali składać 100 km bo to mija się z celem, a nie zapłacisz 5 razy więcej aby tylko ktoś z daleka to zrobił.

Przejdź się po mieście czy najbliższym mieście znajdź budowy ze stalą w tle i pytaj o wykonawców, przez forum to nic nie znajdziesz.

Piszesz że podał ci łaczna cenę...ale nie chce tego rozbić na materiał i robociznę..a ty piszesz że ceny materiałów znasz ,

Jakby Ci to powiedzieć. Facet próbował zrobić mnie w konia. Myślał że gdy dzwoni kobieta, to uda się wcisnąć cenę z kosmosu, bez wchodzenia w szczegóły oferty (no bo chyba nie powiesz że 3 stalowe belki na krzyż plus ich spawanie to koszt prawie 20 tysięcy?) :D

gdzie na mazowszu? jakie miasto?
Okolice Warszawy.

20 tysięcy ?.

Czekaj to może znajdę dwa ni wolne.

:D :D :D

Nic z tego. Bujać to my a nie nas :p

@coulignon

Jesteśmy w stanie zapłacić za dojazd i nocleg fachowca.

20, 50 czy nawet 100 km nie robi żadnej różnicy.

Różnicę robi jakość i cena do niej adekwatna.

Na razie mamy dwie sensowne, warte rozważenia oferty.

Jesteśmy dobrej myśli :)