TomekM 03.12.2001 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2001 Wracam z pytaniem - czy ktoś to buduje. W Archipelagu poinformowali minie, że świetnie się sprzedaje a ja nie potrafię od pół roku namierzyć "bratniej duszy".Może ktoś widział u sąsiada? Wygląda to tak: http://www.archipelag.pl/domy_pietrowe/27_oliwia/1.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirat 04.12.2001 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2001 Ja nie buduje akurat tego projektu, ale rzuciłem okiem na twój i pierwsze co mi się nasunęło to to ze napewno sporo kasy stracisz na dach. Jest dość skomplikowany, a niestety za kazde zagięcia, uskoki trzeba słono płacić Pozdrawiam Pirat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.12.2001 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2001 Ja też rozważałem Olivię, bo to ciekawy projekt.Zrezygnowałem bo: - drewniany strop (co z akustyką);- trzebaby radykalnie przeprojektować poddasze (mało przestrzeni no sensownego wykorzystania);- trudny dach.W sumie z zewnątrz cukiereczek - wewnątrz, znacznie gorzej + zapewne niemałe koszta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekM 05.12.2001 08:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2001 Strop drewniany - faktycznie do bani ale nie ma przeszkód aby zamienić go na Terriva (ja tak zrobię). Co do poddasza - mnie odpowiada - będa to pokoje dla dzieci + garderoba nad (podwójnym) garażem. Parter znacznie pozmieniałem (kuchnia w miejsce sypialni przy tarasie, w miejsce kuchni gabinet, w miejsce pomieszczenia gospodarczego i WC - łazienka, w miejsce łazienki - mała spiżarnia i pomieszczenie gospodarcze. Całość przeróbek wraz z adaptacją projektu kosztowała mnie 200 PLN - to chyba niewiele. Co do dachu - może i drogi - ale za to "zajebisty" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MURAN 03.01.2003 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2003 Zamierzam budować OLIWIE na wiosnę.Jak postępują Twoje prace? Czy w rzeczywistości OLIWIA jest też super!?Gratuluję dobrego gustu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekM 06.01.2003 09:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2003 No, no, no. Minęło 13 miesięcy i ktoś się zanalzł Witaj! Mam już ściany i dach. Od wiosny ruszam z instalacjami wylewkami i tynkami. Gdzie budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MURAN 07.01.2003 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2003 Z budową chciałbym ruszyć na wiosnę.Działkę mam w okolicach Cieszyna.Obecnie OLIWIA jest trochę modyfikowana w pracowni archit. - czekam na efekt.Napisz na jaki materiał do budowy się zdecydowałeś?Czy na poddaszu jest faktycznie mało miejsca - planujemy nad podwójnym garażem naszą sypialnię + małą garderobę + łazienkę (oczywiście rezygnujemy z pustki nad holem i wciągamy do sypialni garderoby z pokojów dziecięcych)? [ Ta wiadomość była edytowana przez: MURAN dnia 2003-01-07 23:37 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekM 08.01.2003 08:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2003 Górę pozostawiłem bez zmian (tylko zrobiłem ściankę kolankową na 25 cm). Dół zmieniłem dość znacznie (tylko pokój dzienny pozostał na swoim mejscu). Ja buduję w Tarnowskich Górach, więc od Cieszyna nie jest to aż tak dalego. Jak masz ochotę to zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 08.01.2003 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2003 ja tylko moge powiedziec ze gdybym teraz mial kupowac projekt kupilbym taki sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 08.01.2003 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2003 TomekM - gdzie go stawiasz bo widze ze jestes juz z pracami daleko ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekM 08.01.2003 11:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2003 Tak jak poisałem powyżej - Tarnowskie Góry (woj. śląskie). Mam mury i dach.Tom Soyer - a ty też budujesz Oliwię? Na jakim jeste etapie? Gdzie budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 08.01.2003 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2003 niestety jeszcze nie buduje. kupilem dzialke i zdecydowalem sie na Archipelag. Wybralem 3 projekty min Oliwie. Ale w miedzyczasie trafilem okazje i kupilem dom do remontu. No i remontuje a dzialeczka czeka na reszte uzbrojenia. Na prawde warto obejrzec dom, ktorego projekt chce sie kupic. Dlatego pomyslalem o was.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MURAN 09.01.2003 23:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2003 Nie ukrywam,że moim marzeniem jest zobaczyć w rzeczywistości dom ,który , póki co ,jest w mojej wyobrażni.Jeżeli Twoje zaproszenie jest aktualne - będę bardzo zobowiązany.Czas ,miejsce oraz sposób kontaktu pozostawiam Tobie.Czekam na odpowiedż - pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekM 10.01.2003 09:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2003 Tu był mój numer telefonu. Ale go usunąłem. [ Ta Wiadomość była edytowana przez: TomekM dnia 2003-01-16 09:19 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MURAN 11.01.2003 01:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2003 Dziękuję za numer telefonu!Na pewno oddzwonię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts