Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

OLIWIA z pracowni ARCHIPELAG

Recommended Posts

Ja też rozważałem Olivię, bo to ciekawy projekt.

Zrezygnowałem bo: - drewniany strop (co z akustyką);

- trzebaby radykalnie przeprojektować poddasze (mało przestrzeni no sensownego wykorzystania);

- trudny dach.

W sumie z zewnątrz cukiereczek - wewnątrz, znacznie gorzej + zapewne niemałe koszta.

Strop drewniany - faktycznie do bani ale nie ma przeszkód aby zamienić go na Terriva (ja tak zrobię).

Co do poddasza - mnie odpowiada - będa to pokoje dla dzieci + garderoba nad (podwójnym) garażem.

Parter znacznie pozmieniałem (kuchnia w miejsce sypialni przy tarasie, w miejsce kuchni gabinet, w miejsce pomieszczenia gospodarczego i WC - łazienka, w miejsce łazienki - mała spiżarnia i pomieszczenie gospodarcze.

Całość przeróbek wraz z adaptacją projektu kosztowała mnie 200 PLN - to chyba niewiele.

Co do dachu - może i drogi - ale za to "zajebisty" :smile:

• 1 year później...

Z budową chciałbym ruszyć na wiosnę.Działkę mam w okolicach Cieszyna.Obecnie OLIWIA jest trochę modyfikowana w pracowni archit. - czekam na efekt.Napisz na jaki materiał do budowy się zdecydowałeś?Czy na poddaszu jest faktycznie mało miejsca - planujemy nad podwójnym garażem naszą sypialnię + małą garderobę + łazienkę (oczywiście rezygnujemy z pustki nad holem i wciągamy do sypialni garderoby z pokojów dziecięcych)?

[ Ta wiadomość była edytowana przez: MURAN dnia 2003-01-07 23:37 ]

niestety jeszcze nie buduje. kupilem dzialke i zdecydowalem sie na Archipelag. Wybralem 3 projekty min Oliwie. Ale w miedzyczasie trafilem okazje i kupilem dom do remontu. No i remontuje a dzialeczka czeka na reszte uzbrojenia.

Na prawde warto obejrzec dom, ktorego projekt chce sie kupic. Dlatego pomyslalem o was.

pozdrawiam