Okse 20.03.2018 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2018 (edytowane) Mam nadzieję że kolegom moderatorom nie będzie przeszkadzać ten krótki film Tadeusza gdzie w sposób łopatologiczny wyjaśnia dlaczego ma być wykonywany montaż szczelny i dlaczego warto stosować tzw. ciepłe parapetyhttps://web.facebook.com/sklep.grupamagnum/videos/1938470159799583/?t=0 Edytowane 20 Marca 2018 przez Ok**se Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 20.03.2018 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2018 Pracowałem z jednym i z drugim. . Obawiam sie, ze jednak nie bardzo to czujesz, o czym świadczy Twoje porównanie ksztaltki do kawałka XPS, podlożonego pod okno i przypianowanego do niego. Sprawdź sobie wartośc dyfuzji pary wodnej dla XPS. Przed czym go chcesz zabezpieczac i od ktorej strony ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T12345T 20.03.2018 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2018 Mam nadzieję że kolegom moderatorom nie będzie przeszkadzać ten krótki film Tadeusza gdzie w sposób łopatologiczny wyjaśnia dlaczego ma być wykonywany montaż szczelny i dlaczego warto stosować tzw. ciepłe parapety Najbardziej podoba mi się zmiana praw fizyki:-). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 20.03.2018 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2018 T12345T Rozwiń myśl prosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darkat 02.04.2018 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2018 Cześć. Chciałbym się Was doradzić, jak mam prawidłowo wypełnić przerwę między oknem a stropem? Ona zamontowane są na metalowych stopach i myślałem aby tą przerwę wypełnić styrodurem 10cm przyklejony do podłoża i okna za pomocą pianki. Czy tak będzie prawidłowo, czy proponujecie coś innego? Mogę ci powiedzieć co zrobili budowlańcy na pewnym mini osiedlu domków w mojej miejscowości. Mieli też takie szpary (zresztą ciągle w niektórych miejscach jeszcze mają ). Najpierw je podparli byle czym (nawet styropianem ). A teraz widzę że wypełniają je betonem komórkowym. Tak jakby tego nie można było zrobić wcześniej. U mnie zresztą też jest beton komórkowy pod oknami tarasowymi czy balkonowymi. Różnica taka, że musiałem to zrobić przed montażem. Pomiarowiec po zakreślał mi poziomy i kazał wypełnić. Dodatkowo ciepłe parapety nawet pod tarasowymi i balkonowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts