Waluś 27.09.2004 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2004 Ludzie proszę o pomoc !Mam zostać ojcem chrzestnym mojego bratanka ale nie wiem co kupić na prezent dla małego.Może macie coś sprawdzonego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 27.09.2004 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2004 załuż mu polisę, są takie programy dla malców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 27.09.2004 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2004 WITAJ Nie wiem jak w innych regionach , ale u nas jest zwyczaj ,że ojciec chrzestny kupuje bukiet kwiatów - do położenia na beciku ( choć ja już miałam córcie w specjalnej sukience i coraz więcej ludzi odchodzi od tej tradycji ...) , no a druga sprawa to podarowanie dziecku jakieś slicznej Pamiątki w formie książeczki do kupienia w Veritasie - do niej z reguły wkłada się pieniążki ..... jednak co kraj to obyczaj , niech wypowiedzą się inni . Pozdrawiam słonecznie P.s. Przypomniało mi się , że teraz są takie cudne Albumy dla maluszków - od koloru do wyboru.... kupuje się je w księgarni . Z reguły są bardzo dobrej jakości z ładnym tekstem - tam rodzice wpisują kolejno dzień urodzin , wagę miesiac po miesiacu , wklejają kosmyk włosów , zostawiają ślad stópki noworodka itd... książeczki są naprawdę ciekawie zaaranżowane - polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 27.09.2004 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2004 Ja jestem raczej za czyms bardziej religijnym. Mam taki zwyczaj, ze daję z okazji Chrztu św. srebny ryngraf. /mam już 2 córki i syna chrzestnego, moj mąż również/. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 27.09.2004 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2004 Zdecydowanie medalik albo krzyżyk. Fajnym pomysłem jest też to co już napisała Osowa czyli taki albumik dla Maluszków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 27.09.2004 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2004 Starkę 25-letnią i w skrzyneczkę z napisem, że otworzyć na 18 urodziny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 27.09.2004 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2004 przychylam się do tego co mówi mik99 - praktyczniej i fajniej.Można nie kupować polisy tylko iść do banku - duże banki mają takie produkty, fundusze nazywa się to pewny start dziecka albo jakoś tak - możesz opłacić np. roczną albo dwuletnią składkę albo ponadto zobowiązać sie do płacenia tych składek co miesiąc przez parę lat, minimalna kwota to chyba 50 PLN miesięcznie. Po latach uzbiera się niezła sumka. Można płacenie składek scedować na rodziców po kilku latach...Na pewno bardziej się dziecku przyda niż łańcuszek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abromba 02.10.2004 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2004 Ludziska, sorry, nie jestem zbyt religijna ale chrzest to chrzest a nie meeting finansowy. Polisę to można założyć na urodziny. Ja zapowiedziałam chrzestnym Krzycha, że chcemy medalik z jego patronem i ryngraft. Chrzestna posłuchała, chrzestny, zresztą mój brat , nie i dał i ryngraft i kopertę. Po co? W zamierającym świecie wyższych wartości warto chyba jednak dać dziecku niepraktyczny, ale symbolizujący coś prezent. OK, nie przyda się, ale może kiedyś, w jakiejś złej godzinie, dzieciak to znajdzie w szufladzie i choć przez chwilę się zastanowi nad czymś głebszym. No chyba że chrzciny to jedynie pretekst to akumulacji aktywów. Uff, ale mi wyszedł smrodek dydaktyczno - katechetyczny (ani katechetą ani nauczycielem nie jestem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nnatasza 02.10.2004 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2004 Ja zdecydowanie opawiadam się za pamiątką na lata od chrzestnych ... i czymś materialnym od reszty gości ... a chrzest jescze mamy przed sobą, chociaż Zośka ma już 8 miesięcy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olka 04.10.2004 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2004 nnatasza a chrzest jescze mamy przed sobą, chociaż Zośka ma już 8 miesięcy . nasza Amelka ma 16 miesięcy i też jest nieochrzczona . Planujemy chrzest na Boże Narodzenie. a co do prezentów to: polisa jest wg mnie kiepskim pomysłem (my mieliśmy książeczki oszczedzania, polisy itp. i jak przyszła inflacja to cała ta duża kasa poszła w ... ) Ja bym chciała, aby nasze dziecko dostało jakiś medalik, łańcuszek itp. i kasę w gotówce. Chrzciny trzeba za cos wyprawić. U nas bedzie ponad 20 osób. Tak więc kasa jest mile widziana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzia28 07.10.2004 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2004 Nasza 8-miesięczna córcia Pola od chrzestnego dostała medalik, a od chrzestnej lampę, dywanik i wiele innych rzeczy do nowego pokoiku.(takie było moje "zamówienie"). Myślę, że medalik+jakaś zabaweczka dla dziecka będą dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nnatasza 07.10.2004 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2004 nasza Amelka ma 16 miesięcy i też jest nieochrzczona . Planujemy chrzest na Boże Narodzenie. Trochę mnie pocieszyłaś - też planowaliśmy Boże Narodzenie ..... ale chyba nie damy rady się zorganizować i ostateczny termin to roczek (czyli dopiero luty!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olka 08.10.2004 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2004 nnatasza muszę swoją już ochrzcić bo zaczynają jej rogi wychodzić. Straszny łobuz. Taki diabełek, że hoho. Tylko nie moge siobie wyobrazić jak Amelka wytrzyma swój chrzest w kościele. Chyba go rozniesie w pył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 08.10.2004 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2004 To poczekaj jeszcze trochę. Koleżankę chrzczono przed Komunią, przynajmniej miała krótką spowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olka 08.10.2004 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2004 nie mogę czekać bo mi powoli roznosi chałupę. http://foto.onet.pl/upload/23/0/_346044_n.jpg http://foto.onet.pl/upload/12/27/_346045_n.jpg taki słodki "diabełek". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waluś 11.10.2004 07:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2004 Dzieki wielkie za wszystkie pomysły i życzliwe rady Właśnie wróciłem z chrzcin. Osobiście wybrałem rozwiązanie medalik plus drobny upominek. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts