piotrk138 19.03.2018 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2018 (edytowane) Witam, stoję przed wyborem pieca jednofunkcyjnego z zasobnikiem 120-150l. Po rozpoznaniu ofert różnych firm dalej nie wiem nic... Może tutaj znajdę odpowiedz na nurtujące mnie pytanie Jaki konkretny piec mam wybrać ? Doświadczenie forumowiczów jak i własne obserwacje poszczególnych modeli w waszych domach mogą być dla mnie bardzo pomocne. Z góry dzięki za pomoc ! A teraz więcej szczegółów: 1. Piec gazowy jednofunkcyjny 24kW( taki mam umieszczony w projekcie) z zasobnikiem 120-150l podłączony w komin 2. Miejsce montażu to połowa jednopietrowego bliźniaka podpiwniczony pod połową - 150m2 - fundament ocieplony styropianem eps 100 10cm - posadzka ocieplona styropianem eps 100 10cm - mur o grubości 28( pustaki) ok. 40% budynku reszta Ytong 24cm 0.25 - ocieplony styropianem 15cm grafit 0.032, - poddasze wełna 20cm 0,035 - stropy drewniane wypełnione wełna 25cm 0.039 - ścianki działowe dół biała cegła góra gk wypełniony 15cm wełny 0.039 - okna Veka Softine 3 szybowa 3. Sposób grzania - dół podłogówka 75m2 + drabinka w łazience - góra łazienka podłogówka 11m2 + drabinka w łazience góra pozostałe pomieszczenia ( sypialnie) - grzejniki 4 szt. Budżet max.10 000 PLN na piec z zasobnikiem i osprzęt z nim związany Dodatkowo zaplanowana jest możliwość przełączenia co i cwu na piec na paliwo stałe ( jako alternatywa piec na wszystko który pozostał w budynku) Tak to ma wyglądać obecnie budynek jest w formie gruntownej przebudowy Liczę na to że może ktoś borykał się z wyborem pieca podobnego i teraz z czystym sumieniem może polecić bądź nie polecić znany mu piec, aby wybór stał się łatwiejszy Pozdrawiam Edytowane 19 Marca 2018 przez piotrk138 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant marki Junkers 05.04.2018 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2018 Witam, W celu doboru gazowego kotła jednofunkcyjnego z zasobnikiem zachęcam do bezpośredniego kontaktu z jednym Autoryzowanych Instalatorów marki Junkers-Bosch. Instalatorzy oprócz doboru kotła, pomogą również z jego wyceną, montażem oraz pierwszym uruchomieniem kotła. Na stronie internetowej http://www.junkers.pl/ znajduje się wyszukiwarka instalatorów w zależności od ich lokalizacji. Można również skorzystać z całodobowej infolinii pod numerem telefonu: 801 900 810. W razie pytań chętnie pomogę. Pozdrawiam, ________________________________ Konsultant marki Junkers-Bosch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts