Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Żaluzje fasadowe Krispol

Recommended Posts

Witam, mieliście może styczność z żaluzjami zewnętrznymi tego producenta? Bo firma która będzie mi montować okna ma w swojej ofercie tylko te krispola. Czy jakościowo są podobne do np Selta? Czy tutaj podobnie jak w Selt są te specjalne prowadnice. Na stronie Krispola dane odnośnie konstrukcji są bardzo ogólnikowe.

• 4 months później...

Podobno to to samo - nie wiem czy interesują Ciebie elektryczne czy manualne ale sam się zastanawiam. Krispol daje 5 lat gwarancji podczas gdzie inni 2-3 lata ale u mnie wyceny Krispol sa ok 30% wyższe niż Anwis (full wypas ze skrzynkami, Alutherm 180 obrot Anwis 31000 vs 44000 Krispol)....moglbys napisac jak u Ciebie się przedstawia relacja cenowa?

Az się zastanawiam czy warto....

To mnie zdziwiłes. Dla porownania ja mam wycene (sam parter domu):

- anwis: 15,7k pln (Z90)

- krispol 8,9k pln (Z90)

Tyle, że krispol byc moze bez boxów (pierwsza oferta mailowa, bez szczegółów), dopytam. Ale różnica kosmiczna.

to ja mam na C80 - kwestia obrotów 180 stopni. Niby caly dom tyle wiec wydatek spory.

A jakie silniki Ci zaproponowali??

Moglbys mi na priv podesłać namiar na sprzedawce co Ci wycenil tak Krispol?

• 3 years później...

Odświeżę temat, bo sam szukam opinii...

Otrzymałem ofertę Krispola, lepsza niż Anwisa, o ile nie przeoczyłem czegoś w parametrach.

Krispol uzależnia 5-letnią gwarancję koniecznością montażu przez certyfikowanych monterów (oczywiste) oraz corocznymi przeglądami. Cen przeglądów nie podali.

Może ktoś coś więcej dopisze?