robertmariola 19.03.2018 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2018 WitamZałożyłem konto aby sie poradzić co jest lepsze.Mam zamiar zacząć budowę za 3 tyg.Po wylaniu ławy majster ma wymurować ścianę fundamentową i co jest lepsze bloczki + wieniec czy pustaki zalewowe + zbrojenie poziome w tych pustakach na 2 ostatnich warstwach? I która metoda może wyjść taniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dez 19.03.2018 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2018 Pustaki wyjdą drożej niż bloczki. Wieniec jest niezbędny, tak masz w projekcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertmariola 19.03.2018 21:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2018 Dzięki za odp. Tak wieniec i bloczki mam. W tych pustakach są miejsca na drut i czy to może zastąpić wieniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dez 19.03.2018 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2018 Pewnie i by mogło, ale z tego co się orientuje to trzeba dać jeszcze pionowo pręty a to zwiększa koszt. Murarze mniej się namecza przy pustakach, ale bloczki wyjdą taniej. Nawet licząc ten wieniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 19.03.2018 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2018 Jest jeszcze kwestia ile możesz zalewać boczków za jednym razem, mi się kojarzą 3 warstwy, potem kolejne 3 itd. To też podraża bo transport +pompa a betonu nie za dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ovner 20.03.2018 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2018 może zmontować szalunki i zalać betonem, wysokie te ścianki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertmariola 20.03.2018 10:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2018 60cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts