Tom OP 26.03.2018 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2018 Skoro o zbiornikach piszecie, to po czym poznać, czy magiczna anoda jest już do wymiany? Czy warto tylko czytać zalecenia producenta i patrzeć jedynie na kalendarz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_u 26.03.2018 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2018 Skoro o zbiornikach piszecie, to po czym poznać, czy magiczna anoda jest już do wymiany? Czy warto tylko czytać zalecenia producenta i patrzeć jedynie na kalendarz? Jak nie sprawdzi się to się nie dowiemy w jakim jest stanie anoda. Ja po 4 latach miałem jakieś 2/3 anody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant marki Buderus 24.04.2018 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2018 Witam Stoje przed wyborem pompy ciepła,mam juz kompletny metlik i sam nie wiem juz co bedzie ok do mojego domu Po krótce ,dom sie buduje, podłogi grzewczej bedzie ok 280m2 w tym ok 40 m2 garaż gdzie temp 12-14st ,reszta domu ok 22.Wszędzie podłogówka. OZC zrobione i obciązenie cieplne budynku to 7,8kW,dom dosc dobrze energooszczędny. Mam oferte na : 1.Daikin s czynnikiem R32 8kW 36tys brutto / lub czynnik R410A ok 34tys obawy z Daikinem sa ze jednak ciut może byc za mała moc 2.Mój inny typ to Panas T-CAP 9kW kilka ofert od 27-32tys innych typów poki co nie mam,może ktos doradzic w kilku sprawach: - 1 czy 3 fazowa - All in one czy split - Czy moze inny producent? Zależy mnie głownie na bezawaryjnej ,możliwe bezobslugoweł pracy ,jednostka zewn mogłaby być tez w jakies wersji Quiet jako że bedzie blisko granicy działki.Nie szukam najtańszej opcji ale przedewszystkim dobrze działającej i takiej która tez nie zawiedzie podczas niskich temperatur. dziękuje i pozdrawiam Witam, Zachęcam również do zainteresowania się powietrznymi pompami ciepła z rodziny Logatherm Marki Buderus. Nasze pompy cechują się solidnym wykonaniem, posiadają wysokiej klasy sprężarkę i wymiennik ciepła. Gwarantuje to długą żywotność i wysoką sprawność wytwarzania energii cieplnej. W sprawie odpowiedzi na Pańskie pytania oraz pomocy przy doborze, wycenie oraz montażu zachęcam do kontaktu z jednym z Autoryzowanych Instalatorów naszej marki. Ich wyszukiwarkę w zależności od regionu można znaleźć na stronie http://www.buderus.pl. Możliwy jest również kontakt telefoniczny z autoryzowanym serwisem marki pod numerem infolinii: 801 777 008. Bardziej szczegółowe informacje o pompie ciepła dostępne są na stronie internetowej: http://www.buderus.pl/produkty/kategorie-produktow/pompy-ciepla/ Chętnie odpowiem na ewentualne pytania. Pozdrawiam, ________________________________ Konsultant marki Buderus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts