Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pompa ciepła P-W - ktos doradzi?

peter08

Recommended Posts

• 4 weeks później...
Witam

Stoje przed wyborem pompy ciepła,mam juz kompletny metlik i sam nie wiem juz co bedzie ok do mojego domu

Po krótce ,dom sie buduje, podłogi grzewczej bedzie ok 280m2 w tym ok 40 m2 garaż gdzie temp 12-14st ,reszta domu ok 22.Wszędzie podłogówka.

OZC zrobione i obciązenie cieplne budynku to 7,8kW,dom dosc dobrze energooszczędny.

Mam oferte na :

1.Daikin s czynnikiem R32 8kW 36tys brutto / lub czynnik R410A ok 34tys

obawy z Daikinem sa ze jednak ciut może byc za mała moc

2.Mój inny typ to Panas T-CAP 9kW kilka ofert od 27-32tys

innych typów poki co nie mam,może ktos doradzic w kilku sprawach:

- 1 czy 3 fazowa

- All in one czy split

- Czy moze inny producent?

Zależy mnie głownie na bezawaryjnej ,możliwe bezobslugoweł pracy ,jednostka zewn mogłaby być tez w jakies wersji Quiet jako że bedzie blisko granicy działki.Nie szukam najtańszej opcji ale przedewszystkim dobrze działającej i takiej która tez nie zawiedzie podczas niskich temperatur.

dziękuje i pozdrawiam

Witam,

Zachęcam również do zainteresowania się powietrznymi pompami ciepła z rodziny Logatherm Marki Buderus. Nasze pompy cechują się solidnym wykonaniem, posiadają wysokiej klasy sprężarkę i wymiennik ciepła. Gwarantuje to długą żywotność i wysoką sprawność wytwarzania energii cieplnej.

W sprawie odpowiedzi na Pańskie pytania oraz pomocy przy doborze, wycenie oraz montażu zachęcam do kontaktu z jednym z Autoryzowanych Instalatorów naszej marki. Ich wyszukiwarkę w zależności od regionu można znaleźć na stronie http://www.buderus.pl. Możliwy jest również kontakt telefoniczny z autoryzowanym serwisem marki pod numerem infolinii: 801 777 008.

Bardziej szczegółowe informacje o pompie ciepła dostępne są na stronie internetowej: http://www.buderus.pl/produkty/kategorie-produktow/pompy-ciepla/

Chętnie odpowiem na ewentualne pytania.

Pozdrawiam,

Konsultant marki Buderus