yros 19.03.2018 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2018 Witam wszystkich, zwracam się z prośbą do Was o nakierowanie mnie w temacie kotła gazowego. Jestem obecnie na etapie remontu mieszkania - budownictwo lata 1970-1980 - cegła, ocieplone 4 lata temu. Mieszkanie znajduje się na 2 piętrze w dwupiętrowym budynku. Powierzchnia całkowita to 70m2. 3 pokoje. Stoję obecnie przed wyborem pieca gazowego. Wytypowałem sobie wstępnie 2 typy pieców kondensacyjnych z zamkniętą komorą spalania. Jest o Termet ECOcondens Silver oraz Buderus Logamax Plus GB012-25K V2. Jeśli chodzi o sytuację serwisu wymienionych kotłów to w mojej lokalizacji nie ma problemu z serwisem. Jednak na tym etapie moja wiedza się kończy. Kotły ogólnie są w podobnym przedziale cenowym. Ważne dla mnie jest, aby piec obsługiwał technologię "rura w rurze". Na co szczególnie zwrócić uwagę ? Informacji na temat Termetów w internecie jest sporo, natomiast o Buderusie nie wiele wiem, a przyznam szczerze, że bardziej do mnie ten piec przemawia, jednak nie mogę tego podeprzeć żadną rzeteleną argumentacją. Na co szczególnie zwrócić uwagę w tych piecach, a może znacie jakieś szczególne plus lub bloączki tych modeli ? Dzięki z góry za informacje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teres1719510421 20.03.2018 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2018 Buderus w tej wersji to szajs. Termet Silver taki średni. Rozważ Termet Gold Plus - fajne kociołki do mało wymagających instalacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazi07 28.03.2018 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2018 Buderus w tej wersji to szajs. Termet Silver taki średni. Rozważ Termet Gold Plus - fajne kociołki do mało wymagających instalacji. skąd takie wnioski?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant marki Buderus 24.04.2018 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2018 Witam, Zachęcam do wyboru kotła Buderus Logamax Plus GB012-25K V2. Kocioł cechuje się wysoką jakością wykonania, łatwym w obsłudze panelem sterowania z wyświetlaczem LCD oraz bardzo cichą pracą. Jak już Pan wspomniał, kocioł posiada technologię "rura w rurze", która pozwala na zwiększenie intensywności kondensacji. W celu uzyskania bardziej szczegółowych informacji o kotle, wyceny oraz pomocy w montażu zachęcam do kontaktu z naszym Autoryzowanym Instalatorem. Na stronie internetowej http://www.buderus.pl znajduje się wyszukiwarka instalatorów wraz z ich miejscem zamieszkania. Można również skorzystać z infolinii pod numerem telefonu: 801 777 008.Chętnie odpowiem na ewentualne pytania. Pozdrawiam, ________________________________ Konsultant marki Buderus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gersik 26.04.2018 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2018 "Konsultant". Jaka jest moc minimalna tego kociołka?Minimalna moc tego kotła znacznie przewyższa potrzeby maksymalne tego mieszkania. Ja wiem że chcesz sprzedać "swoje" ale troszku się zastanów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant marki Buderus 05.06.2018 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2018 Witam, Minimalna moc cieplna kotła GB062wynosi 3,6 kW. Oczywiście moc nominalna kotła przekracza potrzeby budynku o powierzchni 55m2, lecz należy pamiętać, że jest to kocioł dwufunkcyjny. Ze względu na przygotowanie c.w.u. oraz zapewnienie użytkownikom należytego komfortu c.w.u. wymagany jest wybór urządzenia o większej mocy niż w przypadku kotłów jednofunkcyjnych.Chętnie odpowiem na ewentualne pytania. Pozdrawiam, ________________________________ Konsultant marki Buderus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nix 13.09.2018 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2018 Odświeżę... jaki kocioł w końcu został zainstalowany ? Czy już grzeje ? Jak się sprawuje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yros 13.09.2018 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2018 Odświeżę... jaki kocioł w końcu został zainstalowany ? Czy już grzeje ? Jak się sprawuje ? Jeszcze przed montażem. Zdecydowałem się na buderusa jednak po tej zimie będę mógł się cokolwiek wypowiedzieć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nix 13.09.2018 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2018 Ok, a jaki model konkretnie, jaka moc ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yros 14.09.2018 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2018 Ok, a jaki model konkretnie, jaka moc ? Logamax Plus GB012-25K V2 Moc: 25 kW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant marki Buderus 25.09.2018 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2018 Witam, Gratuluję dobrego wyboru sprawdzonego kotła marki Buderus. Czy mogę w czymś jeszcze Panu pomóc? Pozdrawiam, ________________________________ Konsultant marki Buderus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliks 25.09.2018 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2018 Ja też gratuluję kotła modulujacego od 8KW do ogrzania 70m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts