Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mieszkanie 70m2 termet vs buderus

yros

Recommended Posts

Witam wszystkich,

zwracam się z prośbą do Was o nakierowanie mnie w temacie kotła gazowego. Jestem obecnie na etapie remontu mieszkania - budownictwo lata 1970-1980 - cegła, ocieplone 4 lata temu. Mieszkanie znajduje się na 2 piętrze w dwupiętrowym budynku. Powierzchnia całkowita to 70m2. 3 pokoje. Stoję obecnie przed wyborem pieca gazowego. Wytypowałem sobie wstępnie 2 typy pieców kondensacyjnych z zamkniętą komorą spalania. Jest o Termet ECOcondens Silver oraz Buderus Logamax Plus GB012-25K V2. Jeśli chodzi o sytuację serwisu wymienionych kotłów to w mojej lokalizacji nie ma problemu z serwisem. Jednak na tym etapie moja wiedza się kończy. Kotły ogólnie są w podobnym przedziale cenowym. Ważne dla mnie jest, aby piec obsługiwał technologię "rura w rurze". Na co szczególnie zwrócić uwagę ? Informacji na temat Termetów w internecie jest sporo, natomiast o Buderusie nie wiele wiem, a przyznam szczerze, że bardziej do mnie ten piec przemawia, jednak nie mogę tego podeprzeć żadną rzeteleną argumentacją. Na co szczególnie zwrócić uwagę w tych piecach, a może znacie jakieś szczególne plus lub bloączki tych modeli ?

Dzięki z góry za informacje i pozdrawiam :-)

• 4 weeks później...

Witam,

Zachęcam do wyboru kotła Buderus Logamax Plus GB012-25K V2. Kocioł cechuje się wysoką jakością wykonania, łatwym w obsłudze panelem sterowania z wyświetlaczem LCD oraz bardzo cichą pracą. Jak już Pan wspomniał, kocioł posiada technologię "rura w rurze", która pozwala na zwiększenie intensywności kondensacji. W celu uzyskania bardziej szczegółowych informacji o kotle, wyceny oraz pomocy w montażu zachęcam do kontaktu z naszym Autoryzowanym Instalatorem. Na stronie internetowej http://www.buderus.pl znajduje się wyszukiwarka instalatorów wraz z ich miejscem zamieszkania. Można również skorzystać z infolinii pod numerem telefonu: 801 777 008.

Chętnie odpowiem na ewentualne pytania.

Pozdrawiam,

Konsultant marki Buderus

• 1 month później...

Witam,

Minimalna moc cieplna kotła GB062wynosi 3,6 kW. Oczywiście moc nominalna kotła przekracza potrzeby budynku o powierzchni 55m2, lecz należy pamiętać, że jest to kocioł dwufunkcyjny. Ze względu na przygotowanie c.w.u. oraz zapewnienie użytkownikom należytego komfortu c.w.u. wymagany jest wybór urządzenia o większej mocy niż w przypadku kotłów jednofunkcyjnych.

Chętnie odpowiem na ewentualne pytania.

Pozdrawiam,

Konsultant marki Buderus

• 3 months później...
  • 2 weeks później...