JOSEPH 27.09.2004 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2004 pytanie jak w temacie dziś jestem umówiony z wykonawcą i nie wiem jak z nim rozmawiać- jakiego rzędu to może być kwotawielkie dzięki za szybką odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.10.2004 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2004 Też jestem ciekawa.Joseph,ile zapłaciłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JOSEPH 07.10.2004 06:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2004 przełożyłem to na następny sezon, także nic nie uzgodniłem ale jeden koleś podał mi że nawet do 50 zł( w bankach) powiedziałem mu że jakbym chciał zatrudnić taką firmę co kładzie za 50zł to bym z nim nie gadał. powiedział że się dogadamy(ciekawe skąd on wie że się ze mną dogada ) podejżewam że max za taką usługę to 10-15 zł za m2 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.10.2004 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2004 Dzięki! pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebsek 10.08.2008 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2008 Chciałbym odnowić temat bo w ciągu ostatnich 4 lat ceny zmieniły się diametralnie, a w najbliższym czasie chciałbym kłaść tynk mozajkowy na wystającej części fundmentu.Na razie rozmawiałem z jedną firmą i powiedzieli mi za samą robociznę 50 zł za metr bieżący. Trochę mnie ta cena zaskoczyła bo 50 zł za m2 to bym jeszcze zrozumiał ale przy wysokości 30 cm daje to 167 zł/m2. Tłumaczyli, że to straszna zabawa w porównaniu do kładzenia tynku na ścianie. Tak czy siak cena trochę kosmiczna. W związku z powyższym pytanie czy ktoś ostatnio brał może ekipę do takiej małej robótki i czy jest mi w stanie podać realną cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek R 12.08.2008 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 Chciałbym odnowić temat bo w ciągu ostatnich 4 lat ceny zmieniły się diametralnie, a w najbliższym czasie chciałbym kłaść tynk mozajkowy na wystającej części fundmentu. Na razie rozmawiałem z jedną firmą i powiedzieli mi za samą robociznę 50 zł za metr bieżący. Trochę mnie ta cena zaskoczyła bo 50 zł za m2 to bym jeszcze zrozumiał ale przy wysokości 30 cm daje to 167 zł/m2. Tłumaczyli, że to straszna zabawa w porównaniu do kładzenia tynku na ścianie. Tak czy siak cena trochę kosmiczna. W związku z powyższym pytanie czy ktoś ostatnio brał może ekipę do takiej małej robótki i czy jest mi w stanie podać realną cenę. każdego kto tyle zawoła popędź 50 pln za mb , nie chce się komuś robić to i jeszcze twierdzi , że taniej się nie opłaca to niech siedzi w domu , posiedzą nic nie zarobią zmądrzeją .. może dlatego powoli sprowadza się ekipy budowlane z Niemiec ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszeq 15.08.2008 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 Trochę mnie ta cena zaskoczyła bo 50 zł za m2 to bym jeszcze zrozumiał ale przy wysokości 30 cm daje to 167 zł/m2. Tłumaczyli, że to straszna zabawa w porównaniu do kładzenia tynku na ścianie. Tak czy siak cena trochę kosmiczna. Cena jest co prawda wysoka za samo położenie tynku, jednak należy brać także pod uwagę przygotowanie powierzchni pod takie tynki. Nigdzie nie napisałeś na czym maja być położone te tynki i czy trzeba jeszcze wykonać jakieś dodatkowe prace przed ich naciąganiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek R 16.08.2008 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2008 Trochę mnie ta cena zaskoczyła bo 50 zł za m2 to bym jeszcze zrozumiał ale przy wysokości 30 cm daje to 167 zł/m2. Tłumaczyli, że to straszna zabawa w porównaniu do kładzenia tynku na ścianie. Tak czy siak cena trochę kosmiczna. Cena jest co prawda wysoka za samo położenie tynku, jednak należy brać także pod uwagę przygotowanie powierzchni pod takie tynki. Nigdzie nie napisałeś na czym maja być położone te tynki i czy trzeba jeszcze wykonać jakieś dodatkowe prace przed ich naciąganiem. proszę nie rozśmieszaj mnie gipsowanie 10 PLN za m2 styropian , siatka , klej , tynk 35-40 PLN m2 zatarcie pacą tynku 50 PLN za m2 KTOŚ ZGŁUPIAŁ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszeq 17.08.2008 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2008 proszę nie rozśmieszaj mnie gipsowanie 10 PLN za m2 A gdzie w tym temacie jest mowa o gipsowaniu??? styropian , siatka , klej , tynk 35-40 PLN m2 Faktycznie, takie są ceny zatarcie pacą tynku 50 PLN za m2 KTOŚ ZGŁUPIAŁ Zacieranie tynku mozaikowego pacą??? Weź mi pokaż tę technologię wykonania bo ja nie jestem w stanie tego zrozumieć mimo, że robie to od kilku ładnych lat. Najwyraźniej "KTOŚ ZGŁUPIAŁ" Jeżeli mówimy tylko i wyłącznie o naciągnięciu tynku mozaikowego na przygotowaną powierzchnie (z pewnością bez zacierania), to cena kształtuje sie na poziomie około 15 zł/m2. Jeżeli trzeba jeszcze przygotować powierzchnię, to ceny mogą sięgnąć około 40 zł/m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agdapl 26.04.2015 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2015 chciałabym odnowić temat - jakie są ceny obecnie za robociznę położenia tynku mozaikowego. Zaskoczyła mnie cena, którą podał nam sprawdzony do tej pory wykonawca. Chodzi o samo położenie mozaiki, no i zagruntowanie pod. Dodam, że mam pasek wokół domu do wykonania - 40 cm i 25 cm. Zależy mi na opiniach budujących, ile płaciliście, na jakiej cenie stanęło? pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pionan 11.05.2015 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2015 róbcie sami tez miałem opaskę wokół domu do zrobienia. Wcześniej był styropian + siatka + klej. W życiu tego wcześniej nie robiłem. Oczyściłem i zagruntowałem podłoże i w ciągu jednego dnia machnąłem całą opaskę Wyszło zaje...biscie. ponad dwa lata jest na ścianie, nic nie odpada, nie łuszczy się, czyli chyba zrobione git Jeszcze raz powtórzę, róbcie sami, szkoda kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
homecactus 11.05.2015 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2015 15zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agdapl 09.06.2015 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 no właśnie. A ode mnie chcą 25zł. Nieżle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agdapl 09.06.2015 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 róbcie sami tez miałem opaskę wokół domu do zrobienia. Wcześniej był styropian + siatka + klej. W życiu tego wcześniej nie robiłem. Oczyściłem i zagruntowałem podłoże i w ciągu jednego dnia machnąłem całą opaskę Wyszło zaje...biscie. ponad dwa lata jest na ścianie, nic nie odpada, nie łuszczy się, czyli chyba zrobione git Jeszcze raz powtórzę, róbcie sami, szkoda kasy. też miałam taką myśl. Ale mój mąż niestety nie pali się do takiej roboty. Gbybym miała więcej odwagi i wiary, zrobiłabym to sama - ale podobno jest to strasznie trudne, odkleja się, ślimaczy i tylko fachowcy umieją to kłaść. Więc nawet nie wspomniałam o moim pomyśle. Szkoda, że nie widziałam tego postu wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 09.06.2015 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 Zapłaciłem 13 zł choć na początku cena była o 2 zł wyższa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts