Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ile za po?o?enie 1m2 tynku mozajkowego

JOSEPH

Recommended Posts

• 2 weeks później...

przełożyłem to na następny sezon, także nic nie uzgodniłem ale jeden koleś podał mi że nawet do 50 zł( w bankach)

powiedziałem mu że jakbym chciał zatrudnić taką firmę co kładzie za 50zł to bym z nim nie gadał.

powiedział że się dogadamy(ciekawe skąd on wie że się ze mną dogada :lol: )

podejżewam że max za taką usługę to 10-15 zł za m2

pozdrawiam

• 3 years później...

Chciałbym odnowić temat bo w ciągu ostatnich 4 lat ceny zmieniły się diametralnie, a w najbliższym czasie chciałbym kłaść tynk mozajkowy na wystającej części fundmentu.

Na razie rozmawiałem z jedną firmą i powiedzieli mi za samą robociznę 50 zł za metr bieżący. Trochę mnie ta cena zaskoczyła bo 50 zł za m2 to bym jeszcze zrozumiał ale przy wysokości 30 cm daje to 167 zł/m2. Tłumaczyli, że to straszna zabawa w porównaniu do kładzenia tynku na ścianie. Tak czy siak cena trochę kosmiczna. W związku z powyższym pytanie czy ktoś ostatnio brał może ekipę do takiej małej robótki i czy jest mi w stanie podać realną cenę.

Chciałbym odnowić temat bo w ciągu ostatnich 4 lat ceny zmieniły się diametralnie, a w najbliższym czasie chciałbym kłaść tynk mozajkowy na wystającej części fundmentu.

Na razie rozmawiałem z jedną firmą i powiedzieli mi za samą robociznę 50 zł za metr bieżący. Trochę mnie ta cena zaskoczyła bo 50 zł za m2 to bym jeszcze zrozumiał ale przy wysokości 30 cm daje to 167 zł/m2. Tłumaczyli, że to straszna zabawa w porównaniu do kładzenia tynku na ścianie. Tak czy siak cena trochę kosmiczna. W związku z powyższym pytanie czy ktoś ostatnio brał może ekipę do takiej małej robótki i czy jest mi w stanie podać realną cenę.

każdego kto tyle zawoła popędź 50 pln za mb , nie chce się komuś robić to i jeszcze twierdzi , że taniej się nie opłaca to niech siedzi w domu , posiedzą nic nie zarobią zmądrzeją .. może dlatego powoli sprowadza się ekipy budowlane z Niemiec !

Trochę mnie ta cena zaskoczyła bo 50 zł za m2 to bym jeszcze zrozumiał ale przy wysokości 30 cm daje to 167 zł/m2. Tłumaczyli, że to straszna zabawa w porównaniu do kładzenia tynku na ścianie. Tak czy siak cena trochę kosmiczna.

Cena jest co prawda wysoka za samo położenie tynku, jednak należy brać także pod uwagę przygotowanie powierzchni pod takie tynki. Nigdzie nie napisałeś na czym maja być położone te tynki i czy trzeba jeszcze wykonać jakieś dodatkowe prace przed ich naciąganiem.

Trochę mnie ta cena zaskoczyła bo 50 zł za m2 to bym jeszcze zrozumiał ale przy wysokości 30 cm daje to 167 zł/m2. Tłumaczyli, że to straszna zabawa w porównaniu do kładzenia tynku na ścianie. Tak czy siak cena trochę kosmiczna.

Cena jest co prawda wysoka za samo położenie tynku, jednak należy brać także pod uwagę przygotowanie powierzchni pod takie tynki. Nigdzie nie napisałeś na czym maja być położone te tynki i czy trzeba jeszcze wykonać jakieś dodatkowe prace przed ich naciąganiem.

proszę nie rozśmieszaj mnie gipsowanie 10 PLN za m2

styropian , siatka , klej , tynk 35-40 PLN m2

zatarcie pacą tynku 50 PLN za m2 KTOŚ ZGŁUPIAŁ :evil:

proszę nie rozśmieszaj mnie gipsowanie 10 PLN za m2

A gdzie w tym temacie jest mowa o gipsowaniu???

styropian , siatka , klej , tynk 35-40 PLN m2

Faktycznie, takie są ceny

zatarcie pacą tynku 50 PLN za m2 KTOŚ ZGŁUPIAŁ

Zacieranie tynku mozaikowego pacą??? Weź mi pokaż tę technologię wykonania bo ja nie jestem w stanie tego zrozumieć mimo, że robie to od kilku ładnych lat. Najwyraźniej "KTOŚ ZGŁUPIAŁ"

Jeżeli mówimy tylko i wyłącznie o naciągnięciu tynku mozaikowego na przygotowaną powierzchnie (z pewnością bez zacierania), to cena kształtuje sie na poziomie około 15 zł/m2. Jeżeli trzeba jeszcze przygotować powierzchnię, to ceny mogą sięgnąć około 40 zł/m2.

• 6 years później...

chciałabym odnowić temat - jakie są ceny obecnie za robociznę położenia tynku mozaikowego. Zaskoczyła mnie cena, którą podał nam sprawdzony do tej pory wykonawca. Chodzi o samo położenie mozaiki, no i zagruntowanie pod. Dodam, że mam pasek wokół domu do wykonania - 40 cm i 25 cm. Zależy mi na opiniach budujących, ile płaciliście, na jakiej cenie stanęło?

pozdrawiam serdecznie

• 2 weeks później...

róbcie sami :)

tez miałem opaskę wokół domu do zrobienia. Wcześniej był styropian + siatka + klej. W życiu tego wcześniej nie robiłem. Oczyściłem i zagruntowałem podłoże i w ciągu jednego dnia machnąłem całą opaskę :)

Wyszło zaje...biscie. ponad dwa lata jest na ścianie, nic nie odpada, nie łuszczy się, czyli chyba zrobione git :)

Jeszcze raz powtórzę, róbcie sami, szkoda kasy.

• 5 weeks później...
róbcie sami :)

tez miałem opaskę wokół domu do zrobienia. Wcześniej był styropian + siatka + klej. W życiu tego wcześniej nie robiłem. Oczyściłem i zagruntowałem podłoże i w ciągu jednego dnia machnąłem całą opaskę :)

Wyszło zaje...biscie. ponad dwa lata jest na ścianie, nic nie odpada, nie łuszczy się, czyli chyba zrobione git :)

Jeszcze raz powtórzę, róbcie sami, szkoda kasy.

też miałam taką myśl. Ale mój mąż niestety nie pali się do takiej roboty. Gbybym miała więcej odwagi i wiary, zrobiłabym to sama - ale podobno jest to strasznie trudne, odkleja się, ślimaczy i tylko fachowcy umieją to kłaść. Więc nawet nie wspomniałam o moim pomyśle. Szkoda, że nie widziałam tego postu wcześniej.