JanekJanek 21.03.2018 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2018 Witam forumowiczów. Jestem tu od paru godzin, ale tematy z forum znane mi są już od dawna. Miło zostać członkiem tak fajnej grupy Potrzebuję pomocy. Wraz z żoną kupujemy mieszkanie w bloku. Na całości mieszkania (ok 50m2) położone są drewniane podłogi. Wszystko w sośnie, świerku i innych gatunkach iglastych miękkich. Poprzedni właściciel mieszkał przez 5 lat, po zakupie od jeszcze poprzedniego użytkownika tylko zaolejował podłogi na początku, potem nic już z tym nie robił. W mieszkaniu była 5 dzieci Podłoga jest miejscami mocno zniszczona, miejscami całkiem dobrze zachowana. Chciałbym z żoną móc zrobić tą podłogę we własnym zakresie, nie rujnując naszej kieszeni. Nie chcę wymieniać na panele, ponieważ drewno to drewno i jakoś taki mam sentyment do ciepłej miłej w dotyku podłogi. Potrzebna mi wasza pomoc! Podłoga ma szpary w wielu miejscach które nie stanowią większego problemu. Jednak jest kilka szpar przekraczających 5 mm(!). Czym mogę to załatać? Podłoga lekko się ugina i boję się zwykłego kitu. Nie chcę przekładać podłogi, a klin też nie bardzo ponieważ jest to np jedna szpara na środku całego pokoju. Poradźcie Jeszcze jedna rzecz. Podłogi będę cyklinował. W jednym z pomieszczeń jest deska która jest bardzo zniszczona (zdjęcie z moją ręką). Lekko się zapada podczas nadeptywania. Pech chciał że akurat na środku pomieszczenia. Będzie tam dywan więc się nie martwię wyglądem tej deski. Ale to zapadanie się! Czy mogę wstrzyknąć piankę w celu ratowania tej deseczki, bez potrzeby zdejmowania podłogi?? Dziękuję wam bardzo za wszelkie opinie, porady, krytyki. Z budową mam mało wspólnego ;( Ale brak kosztów zmusza do kombinowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts