JOSEPH 27.09.2004 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2004 do wszystkich co wiedzą- czy można tak zrobić jeżeli tak to jak? Na początku roku moja żona (jeszcze wtedy narzeczona) podpisała umowę na użyczenie części domu od swoich rodziców ponieważ chciała skorzystać z ulgi remontowej (dokonała kilku zakupów i skorzystała z tej ulgi)W tym samym czasie ja podpisałem taką umowę z moimi rodzicami na dom który dali nam (słownie bez umowy darowizny) abyśmy sobie go wyremontowali Teraz jesteśmy małżeństwem ( od 5 czerwca ) i rodzice zapisali nam ten dom Czy moja żona może anulować umowę darowizny ze swoimi rodzicami i przenieśc ulgę remontową na dom który podarowali nam rodzice?Trochę może niezbyt jasno ale jak ktoś chciałby mi pomóc to postaram się to jakoś uprościćWielkie dzięki joseph Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka1 27.09.2004 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2004 Jak rozumiem obawiasz się tego, że ulga remotowa dotyczyła jednego domu a teraz będzie dotyczyła drugiego? Tak zrozumiałam w każdym razie. Jeśli tak jest to nie masz się czego obawiać, bo ulga tyczy osoby a nie domu np. możesz remontowac jednocześnie 3 swoje domy w ramach jednej i tej samej ulgi. Warunek oczywista: remontujesz SWÓJ dom czyli taki, którego jesteś właścicielem lub masz do niego prawo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JOSEPH 27.09.2004 11:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2004 dziękia co w przypadku kiedy 5 czerwca wzięlismy slub czy w tym roku możemy mieć 2 osobne ulgi (podobno za ten rok nie możemy się razem rozliczać) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts