jemspam 22.03.2018 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2018 W domu mamy drewniane schody pomiędzy parterem a piętrem. Chciałbym je usunąć i dobudować klatkę schodową z boku domu. Tak, aby rozdzielić kondygnacje. Po chodach zostanie dziura w stropie, prostokąt 3mx2m. Czy jest możliwość zrobienia stropu w tym miejscu? Na czym polegałby by prace z tym związane (kucie betonu do zbrojenia i łączenie zbrojenia, wybicie dziur na zewnątrz domu w celu podparcia stropu na ścianie zewnętrznej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek_Wisznia Mała 22.03.2018 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2018 Jak najbardziej jest możliwe, ale nie poprzez poradę z forum. Zatrudnij konstruktora do wykonania projektu takiego stropu i będziesz miał sprawę rozwiązaną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 22.03.2018 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2018 Na czym polegałby by prace z tym związane (kucie betonu do zbrojenia i łączenie zbrojenia, wybicie dziur na zewnątrz domu w celu podparcia stropu na ścianie zewnętrznej). Coś na tej zasadzie trzeba by zrobić. Można oczywiście pominąć wykuwanie się na zewnątrz dziurą, ale trzeba w ścianie wykuć bruzdę przynajmniej na głębokość 1/2 grubości stropu. Nawiercić rząd otworów wzdłuż 3m bruzdy, włożyć w nie zbrojenie i połączyć ze zbrojeniem stropu istniejącego. Aby uniknąć pęknięć należało by ograniczyć do minimum linie proste w miejscu byłego otworu po schodach, a łączenie zbrojenia zespawać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jemspam 22.03.2018 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2018 Zatrudnię odpowiednie osoby to jest oczywiste. Chcę się zorientować tylko co będzie do zrobienia i jak bardzo mi to rozwali to co jest już zrobione w domu.Do kogo mam się udać? Architekt? Bo ten konstruktor to kto na przykład? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts