Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zlewozmywaki FRANKE - uwaga! fatalna jakość

kros-nianka

Recommended Posts

Ostrzegam przed zakupem produktów tej firmy. Ich wysoka jakość to już historia. Teraz wypuszczają buble i kpią sobie z klienta. W ciągu 1,5 roku wymiana gwarancyjna z powodu tej samej wady (uniemożliwiającej użytkowanie). Koszty związane z rujnacją kuchni - oczywiście po stronie poszkodowanego klienta, FRANKE się nie poczuwa! Uważajcie, bo zniszczycie sobie nerwy i stracicie kasę. Ja mówię - nigdy więcej FRANKE!

• 2 weeks później...
Ostrzegam przed zakupem produktów tej firmy. Ich wysoka jakość to już historia. Teraz wypuszczają buble i kpią sobie z klienta....

Jaki zlewozmywak? Na czym polegała owa wada? Stalowy czy Tectonite?

Osobiście mam Franke (beżowy "granit:) zakupiony w markecie i nie narzekam. Przed montażem zauważyłem, że narożnik jest minimalnie ukruszony (nie wiem, może taki kupiłem) - zaszpachlowałem szpachlą samochodową (jest koloru beżowego) i praktycznie nie widać - dopiero jak komuś pokażę to zauważy. mama ma od 4-rech lat stalowy i nic się nie dzieje, nawet bardzo zażelaziona woda ze studni (dosłownie ruda) nie przeszkadza.

Także złego słowa nie powiem, zwłaszcza że produkty tej formy należą raczej do średniej czy nawet niższej półki cenowej.

• 2 weeks później...