drozduu 22.03.2018 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2018 Koledzy proszę pomóżcie. Czekam już całą długą zimę na murowanie ścian i cały czas odkładam bo mróz i mróz Ale na następny tydzień mają wejść murować a tu jeszcze wczoraj pogoda miała być koło 0 w nocy a już jest że ma spadać w nocy do -5 I teraz czy można murować jak w dzień jest na plusie a w nocy spadnie do -5 Wiem, że lepiej żeby przymrozków nie było i dlatego czekam tak długo ale staje pod ścianą bo budowlańcy wiecznie czekać nie będą i pójdą na inna budowę i znowu będę czekał w kolejce. z drugiej strony wszyscy deweloperzy budują - wiadomo dla siebie lepiej poczekać. Może dawać domieszki tylko jakie np ?SikaCem Winter na bazie azotanu wapnia bo okładanie folią budowlaną chyba na niewiele się zda Proszę doradźcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 22.03.2018 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2018 Opisałeś się ale zapomniałeś co murujesz z czego i na czym.......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaromkv 23.03.2018 01:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2018 Witaj w klubie. Tylko ja już po fakcie czekam na dodatnie temperatury i stres lekki jest.Też mnie gonił termin, wymurowali mi ściany z pustaka na zaprawie z dodatkiem na mróz, z tym, że u mnie na 1/4 wymurowanych ścian mróz złapał dopiero po niecałych 48 godzinach. Akurat murowali jak było na plusie w dzień i w nocy...mam nadzieję, że to związało. W przyszlym tygodniu ma być na plusie, ewentualnie w nocy około zera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drozduu 23.03.2018 07:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2018 Przepraszam ceramiku porotherm 25 P+W + zaprawa przygotowywana na budowie (cement + piasek) Włąśnie na następny tydzień zapowiadają w dzień powyżej +5 stopni ale w nocy ma spadać nawet do -5stopni Nie wiem co mam robić - najchętniej bym jeszcze przeczekał - ale najbardziej się boję że ekipa znowu (jak przy fundamencie) będzie robiła z doskoku bo pójdzie gdzie indziej a na maj ugadany dach ;( Nie wiem co dodawać - czy dodatki w płynie, czy saszetki i co konkretnie - czy może definitywnie czekać do plusa ( z ryzykiem że będzie to plus czerwcowy ;( ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drozduu 23.03.2018 07:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2018 a dodam jeszcze, że projektant zaszalał i mam chyba 16 słupów, wychodzi, że ściana nośna nie ma więcej niż 8m między słupami, więc obciążenie chyba w dużym stopniu pójdzie na te słupy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 23.03.2018 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2018 Ja bym zaczekał tydzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Termeko.eu 27.03.2018 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2018 Do -5 mozna spokojnie murowac najwyzej daj troche dodatku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nankatsu 04.04.2018 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2018 Można murować przy lekkim mrozie - u mnie zaprawa do Porothermu była mieszana z plastifikatorem bodajże qmix. Ściany powstawały na na przełomie lutego i marca, nie było żadnych problemów z tężeniem zaprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts