Owczar 13.06.2022 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2022 No rzeczywiście, taki gęsty pewnie robi robotę Przy okazji, _John, miałeś stycznośc z filtrami NanoWave? Chcę zamówić teraz do siebie F9 nanowave zamiast F8. Co ciekawe, do tej pory używałem filtry SFM od thesslagreen, ale przesiadłem się na F8 w zamienniku i sprawnośc filtracji była gorsza niż na tamtych po roku użytkowania... Wysłałem zapytanie do SFM o nanowave. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_John 14.06.2022 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2022 Filtry NanoWave jak każde inne syntetyczne filtrują bardzo dobrze jak są nowe.Niestety ich sprawność filtracji leci na pysk z czasem użytkowania.Jak zmieniasz filtry często to można brać, bo filtry te są tanie. Ja trzymam się filtrów z włókien szklanych bo to sprawdzona od lat technologiaW BITEKO kupisz taki filtr w rozsądnej kwocie (filtry szklane są ok 2x droższe od syntetycznych) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owczar 14.06.2022 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2022 Zamówiłem już nanowave więc się przekonam jak długo i jak będą filtrowaly. Marketing twierdzi, że dwukrotnie dłużej niż z włókna szklanego. A jak będzie w praktyce, to się przekonamy. Nie mam jak sprawdzić z czego były oryginalne i zamienne filtry. No o ciekawe czy przejście na F9 znacząco obnizy pyły za filtrami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owczar 10.07.2022 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2022 Filtry zmienione. Opory nie wzrosły, sprawność filtracji wzrosła w oczach. Pyły za filtrami nie przekraczają 1ug. Zobaczymy jak z trwałością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dpo 08.01.2023 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2023 Mam reku 2 lata i szczerze nie czuje smrodku od sasiadow - moze mam szczescie. No ale wiadomo, ze nie tylko smrodek szkodzi czy przeszkadza. Nie mam zadnych filtrow ponad te w reku. Dotychczas nie widzialem potrzeby, ale ten watek mnie przekonal, ze moze warto. Na poczatek pytanie: czym mierzycie jakosc powietrza nawiewanego ? (poprosze o jakies linki lub nazwy sprawdzonego sprzetu - no i zeby mnie to nie zabilo finansowo dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 08.01.2023 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2023 (edytowane) Mam reku 2 lata i szczerze nie czuje smrodku od sasiadow - moze mam szczescie. No ale wiadomo, ze nie tylko smrodek szkodzi czy przeszkadza. Nie mam zadnych filtrow ponad te w reku. Dotychczas nie widzialem potrzeby, ale ten watek mnie przekonal, ze moze warto. Na poczatek pytanie: czym mierzycie jakosc powietrza nawiewanego ? (poprosze o jakies linki lub nazwy sprawdzonego sprzetu - no i zeby mnie to nie zabilo finansowo dzieki Ja mam inny https://sensor.community/pl/ ale ten wydaje się ok http://pokochajczystepowietrze.pl/zbuduj-wlasny-profesjonalny-czujnik-smogu-bbair/ Edytowane 8 Stycznia 2023 przez CityMatic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dpo 09.01.2023 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2023 @ CityMatic Bardzo dziekuje - super link. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halokolano 07.10.2024 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października @Stermaj czy moglbys napisac jak sprawdza sie Twoja skrzynia po kilku latach uzytkowania? Z ktorych dokladnie filtrow korzystasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts