ernius 24.03.2018 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2018 WitamMoże ktoś mi wytłumaczyć jak najlepiej zamontować rolety w ścianie grubości 18cm + 20cm ocieplenie ( nadproża prefabrykowane ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 24.03.2018 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2018 (edytowane) Nad oknem poszerzenie systemowe, skrzynka do poszerzenia, na nia styropian i elewacja, od srodka do poszerzenia przyklejony styropian, zlicowany ze ścianą. Oczywiscie, trzeba zaprojektowac otwory wyzsze o ok 14cm. Tu masz okno z poszerzeniem, przygotowane pod m9ntarz skrzynki: A tu poszerzenie od srodka, wyklejone styro 10cm, czekajace na tynkarzy: Edytowane 24 Marca 2018 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Okse 25.03.2018 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2018 A tu masz więcej zdjęć z wykonania takiego montażu roletrolety zewnętrzne na poszerzeniachSkupiamy się nagminnie na przestrzeni pod skrzynką zapominając o bokach okien stwarzających termiczny problem przy prowadnicach - przykład najlepszego rozwiązania wraz z rysunkami izotermzdjęcia z montażu rolet z poszerzeniami także po bokach okien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciuspala 26.03.2018 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2018 Poszerzenia są fajne ale trzeba to przewidzieć przed murowaniem, w dodatku sa drogie. Pracowałem w Dako i techniczny mocno rozradzał dawanie poszerzeń po bokach, nie pamiętam czym to uzasadniał.U mnie zrobiłem to bez kosztowo a czy dobrze? w nadproża od zewnętrznej strony wklejony XPS 3cm, okna wysunięte 4 cm w stronę elewacji i pod skrzynkę pójdzie dodatkowa warstwa styropianu 4 cm czyli łącznie 7 cm, nie jest źle czasami klienci mieli 1-2 cm i tyle, potem wymyślało się aerożele aby cokolwiek docieplić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Okse 26.03.2018 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2018 no właśnie, czym uzasadniał ? co do ceny no już bez przesady. Poszerzenie nie musi być ze wzmocnieniem to po pierwsze, Nie musi być w kolorze okna to po drugie. Od wewnątrz i tak wypada dać styropian by je zakryć i ładnie wyglądało. Nie musi być duże wystarczy 25-30 m a wtedy koszt rzędu 15 zeta z a mb, a jeśli już ktoś koniecznie chce kolor od wewnątrz to aż z 17 zeta/mbNie ma żadnych przeciwskazań by stosować takie rozwiązaniaMało tego, zamiast poszerzeń w niektórych systemach można dać inną ościeżnice na poziome i inną na pionowe części ramyWtedy poszerzeń w ogóle się nie stosuje bo sam profil na pionowych częściach jest szerzy o ok 25 mm Jedno jest najważniejszeJak już ktoś decyduje się na rolety czy żaluzje MUSI o tym myśleć zanim zacznie budować by odpowiednio przygotować nadproża i sposób mocowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts