Eralove 25.03.2018 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2018 Witam Potrzebuje pomocy przy napisaniu kosztorysu dla banku Czy ktos ma przykladowy? Dom 155 mkw plus garaz w bryle budynku 29mkw kupujemy dom w stanie surowym zamk , ten koszt to 80 tys dzialka 200 tys stan sur zamk na dokonczenie wnosimy o 170 tys czy ktos moze pomoc? sa tu kierownicy budowy? wstepnie mam napisany ale nie mam pojecia czy jest ok, czy sa jakies procentowe roziwazania co do pozycji? czy moge sie posilkowac kalkulatorami budowlanymi ? z gory dziekuje Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tkaczor123 25.03.2018 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2018 Najlepiej popytać się w bankach oni powinni mieć wzory jak taki kosztorys wygląda, każdy bank ma inny. Możesz posiłkować się kalkulatorami budowlanymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zorro128 28.03.2018 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2018 Każdy bank ma inne wymagania,dobry doradca w banku pomoże wypełnić w kilka minut i po problemie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nuxe 28.03.2018 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2018 Druk kosztorysu dostaniesz w banku. Natomiast zachowaj ostrożność przy jego wypełnianiu. Bank rozliczy Cię później z wykonania każdego elementu zapisanego w tym dokumencie. Dlatego jeśli wiesz, że niektóre prace nie będziesz wykonywał lub chcesz je zrobić później (np. ogrodzenie lub schody), to wykasuj je z proponowanego przez bank formularza, tym samym wyłącz z zakresu finansowania.Najlepiej jeśli omówisz pozycje kosztorysu (zakres robót) z kierownikiem budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adek233 11.01.2019 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2019 Będę składał do 4 banków, każdy ma inne, ja mam kosztorys taki z podziałem na etapy, niektóre jak np. właśnie ING ma takie dość szczegółowe - ma ktoś przykładowe do zerknięcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tkaczor123 11.01.2019 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2019 Pogadaj z przedstawicielem który będzie Ci udzielał kredytu na pewno udostępni Tobie przykładowy kosztorys.Wystarczy tylko odpowiedni zagadać. Jeżeli na tym etapie masz problemy to czarno widzę budowę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grv 16.01.2019 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2019 Wypełniałem kosztorys m.in. do ING,w którym mam kredyt. Jest on niezbędną częścią dokumentacji, ale przy jego wypełnianiu musisz wziąć pod uwagę głównie balans % między kolejnymi etapami prac i transze wypłat. To znaczy, że na pewno musi być zrealizowane przed wypłatą kolejnej transzy to, co zostało zapisane w kosztorysie. A za ile to wykonasz i jak nikogo nie interesuje. No chyba, że wypłacasz całość to ten problem odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts