Kubala82 26.03.2018 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2018 Cześć. Bardzo proszę o poradę ekspertów, lub osób które użytkują taki zestaw. Mam przy domu biologiczną oczyszczalnię i planuję montaż zmiękczacza wody (centralnie, przy wejściu do domu), bo niestety woda okazuje się za twarda i urządzenia domowe nie dają rady. Czy powinienem się obawiać o efektywność oczyszczalni? Nie chodzi mi o samą zawartość soli w ściekach - tutaj wiem, że problemu nie ma, bardziej chodzi o kwestię regeneracji zmiękczacza solanką, co powoduje zrzut ok 100 litrów wody i zużucie ok 3-4 kilogramów soli (czyli to zasolenie jest dosyć spore). Czy ktoś używa takiego układu i miał jakieś problemy? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alekko 27.03.2018 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2018 Jak się pytałem o taką stację to mi mówili, że tylko do oczyszczalni biologicznej można te zrzuty podłączać i musi mieć ona dużą pojemność, aby się to dobrze rozcieńczało. Pytałem też, czy musi być jakaś mocniejsza dmuchawa. Powiedzieli, że tak, ale jakoś w to do końca nie wierzyłem, bo mi przytakeli, a skąd to mogli wiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czystesrodowsko 27.03.2018 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2018 Cześć. Bardzo proszę o poradę ekspertów, lub osób które użytkują taki zestaw. Mam przy domu biologiczną oczyszczalnię i planuję montaż zmiękczacza wody (centralnie, przy wejściu do domu), bo niestety woda okazuje się za twarda i urządzenia domowe nie dają rady. Czy powinienem się obawiać o efektywność oczyszczalni? Nie chodzi mi o samą zawartość soli w ściekach - tutaj wiem, że problemu nie ma, bardziej chodzi o kwestię regeneracji zmiękczacza solanką, co powoduje zrzut ok 100 litrów wody i zużucie ok 3-4 kilogramów soli (czyli to zasolenie jest dosyć spore). Czy ktoś używa takiego układu i miał jakieś problemy? Pozdrawiam Oczyszczalnia oczyszczalni nierówna. Jedne typy kompletnie sobie nie poradzą z popłuczynami ze zmiękczacza inne już dadzą radę. Napisz jaki masz typ oczyszczalni i model oraz ilość domowników, zużycie wody oraz jej twardość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts