Stefan46 26.03.2018 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2018 WitajcieStanąłem przed problemem zakupu pompy z rozdrabniaczem do wc. Przeglądam sobie allegro, patrzyłem w Leroyu i nie wiem czym się kierować. Wymagania - pompa do środkowego z trzech małych pomieszczeń.Pomieszczenia, od lewej: aneks kuchenny (zlew 1 komora) - kibelek z małą umywalką - toaleta z prysznicem, umywalką i pralką.Może się zdarzyć, że wszystkie źródła wody będą jednocześnie aktywne.wysokość pompowania ~2,5m Oczywiście bardzo ważnym kryterium jest cena ale znam zasadę, "że tanie mięso psy jedzą"Polecicie coś konkretnego albo odwrotnie, nie polecacie czegoś? Pierwszy wybór to http://allegro.pl/pompa-wc-rozdrabniacz-przepompownia-nowosc-duo-i7119700844.html bo ma podejścia z obu stron ale ma tylko 400W gdzie inne mają 600-800W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oxyvia 11.04.2018 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2018 Mam podobny problem. Dzięki za ten link, mnie się też wydaje, że ta pompa może być dobra, jeśli nie jest przereklamowana. Na forum Muratora było już sporo dyskusji na temat rozdrabniaczy i opinie są rozmaite, ale ludzie chwalą Grundfosa, tylko że jest bardzo drogi. Niektórzy chwalą Borysewskiego. Myślę, że każdy musi sam dobrać odpowiednią pompę do swojego domu - do jego wielkości, do ilości urządzeń, które podłączy, oraz do liczby użytkowników. Ale ogólnie wszyscy chwalą te urządzenia; spotkałam się tylko z jednym wpisem, gdzie ktoś miał problemy, jednak to nie z winy pompy, tylko dlatego, że urządzenia były nieprawidłowo do niej podłączone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oxyvia 16.04.2018 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2018 A tutaj jest pompa ze zbiornikiem 100 l (przepompownia), której nie trzeba wkopywać w ziemię pod podłogą i zalewać betonem, natomiast kiedy nie ma prądu albo nawali pompa, to przez jakiś czas można korzystać z łazienki, dopóki nie przepełni się zbiornik. http://borysowski.com/pompy/vortobox-c-.htmlMoim zdaniem też rzecz godna rozpatrzenia.Co prawda pompa przywołana przez Ciebie umożliwia ręczne przepompowywanie ścieków, więc to też jest dobre zabezpieczenie.W sumie nie wiem, co lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts