danotr 26.03.2018 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2018 Witam W niedalekiej przyszłości mam zamiar wybudować dom. Prace przy doprowadzeniu mediów trwają. Powoli zbliża się czas na zakup projektu i prace z tym związane. Jakiś czas temu kupiłem ziemię i otrzymałem od sąsiadki badania makroskopowe gleby. Badania wyglądają następująco:- od 0 do -0,5m - Gb (HPd,Ps (+K))- od -0,5m do -1,5m - Pd/Pg-od -1,5m do -4m - Pg/Gp//Pd Proszę Was o Wasze opinie odnośnie tego podłoża a dokładniej jak warto przygotować podłoże pod budowę ? Wywozić glinę i nawozić piasek ? Może płyta fundamentowa? Uprzedzam, że jest to mój 1 post i proszę o ewentualną wyrozumiałość. Z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danotr 29.04.2018 08:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2018 Ktoś coś pomoże? Dodam tylko, że zimą przy dużych opadach 0.5m już jest woda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts