DJYendruh 27.03.2018 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2018 witajcie. Szybkie pytanie: mam słupki ogrodzeniowe z czerwonej poniemieckiej cegły rozbiórkowej. Między nimi chcę zamontować furtkę (stalowa, ocynkowana). Jak zamontować zawiasy (foto poglądowe, ale o to samo chodzi, 4 otwory na każdy). Kołki rozporowe? Dyble szybkiego montażu? Jakieś kotwy chemiczne? Jaka orientacyjna długość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 28.03.2018 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2018 Szybki montaż odpada, kotwa chem. jak najbardziej lub solidny kołek rozporowy - nie wiem, jaka furtka jest ciężka, ale orientacyjnie możesz przyjąć dł ok 10cm, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroles 28.03.2018 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2018 Moim zdaniem tylko kotwy chemiczne, i trzeba przypilnować, żeby były porządnie zaklejone z wierzchu, żeby woda nie wchodziła, bo zimą może rozsadzić. Inne rozwiązania prawdopodobnie rozwalą cegły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts