pikus1719499668 27.09.2004 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2004 Witam. Właśnie fachowcy skończyli kłaść tynk cementowo-wapienny.Co mam teraz zrobić ze ścianą zabiałkować, pomalować czy cóś jeszcze i jak to wykonać ?Poradźcie. PozdrawiamPikus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toomas 28.09.2004 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2004 Rozumiem żer masz tynk zatarty na gładko. W tym przypadku masz 3 możliwości - przynajmniej wg mnie. 1. Nałożyć tynk cienkowarstwowy np. baranka albo kornika2. Pomalować farbą (chyba korzystniej cenowo)3. Tynkarze mogli nakropić barankaNie napisałeś jakie masz ściany.Poczytaj tu: http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?p=434643&highlight=#434643 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w.rob 28.09.2004 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2004 jeśli masz zamiar malować, to warto zagruntować tynk (najlepiej gruntem tego samego producenta, którego kupujesz farbki)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pikus1719499668 28.09.2004 18:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2004 Jeszcze nie podjąłem decyzji co zrobię. Chciałbym położyć gładź ale nie wszędzie, część bym pomalował ale nie wiem czy najpierw pomalować wapnem czy może emulsją - jaką technologie przyjąć, żeby potem nie poprawiać. Chętnie bym lekko wygładził strukturę ale nie mam kasy ( jeszcze chcę zrobić wylewki przed zimą), ani na tyle czasu, żeby to wszystko zrobić samemu ( na budowę jeżdże w wolne wekendy). Proszę radę. Pozdwrawiam Pikus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toomas 29.09.2004 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2004 hehe no widze że Kolega też sam się zmaga z domkiem. Ja jeszcze nie buduje ale papiery juz załatwiam. Też sam chce wiekszość zrobić do na fachowców nie mam nerwów. No może z wyjątkiem tynkarzy którzych znam naprawde spoko i widziałem jak robią i są godni polecenia.Ja generalnie planuje ściane 1W z BK, na to tynk cem-wap zatarty na gładko i na to farba (silikatowa lub silikonowa - chciałbym tą druga ale niewiem jak z kasą będzie). Pod farbę trzeba zagruntować powierzchnię - najlepiej gruntem tej firmy co farba a w ostateczności UniGruntem Atlasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toil 03.10.2004 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2004 Kup farbę,rozcieńcz jej część z wodą i masz grunt.Następnie pozostałą farbą maluj i jest spoko.Właśnie to robię.A co do jakich kolwiek gładzi itp. to -SZTUCZNOŚĆ,przynajmniej dla mnie i kasa,czas.Też sam się męczę ze wszystkim 10 rok.Pozdrawiam nadającego na tej samej fali.Jakby co to pytaj.ps.Przeprowadzam się za tydzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toil 03.10.2004 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2004 Acha,jeszcze jedno.Nie białkuj wapnem.Mogą wystąpic pęknięcia na farbie.Chyba że zabiałkujesz i poczekasz kilka miesięcy aż wapno się zwiąże z tynkiem.Wiem to od starej gwardii malarskiej.Pa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pikus1719499668 04.10.2004 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2004 Witam Dziękuje za rady. Aktualnie jestem na etapie malowania kaloryferów( żeliwne zaraza i ciężkie może kiedyś się wymieni ). Czekam ażsciany wyschną bo jest jeszcze wilgotno w domu i będę malował. PozdrawiamPikus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts