chrul 21.11.2003 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2003 Czy nikt nie budował Magnolii z biura projektowego Horyzont we Wrocławiu. Nikomu się nie podoba czy co ?!Kto ma odwagę coś rzec na ten temat, rozświetlić mi umysł a może otworzyć mi oczy ?! Sąsiada mam się spytać .....? http://www.domnahoryzoncie.pl/3/projekty.php?page=projekty&id_projektu=26&id_autora=1&spacer=2&proj=MAGNOLIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groszek 3 21.11.2003 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2003 JA...............gdybym go wybrała to bym go wybudowała!Bardzo ładny, funkcjonalny, prosty i przy tym uroczy - super! http://www.domnahoryzoncie.pl/3/pliki/widoki/render_magnolia_1.jpg Pozdr....Groszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chrul 21.11.2003 08:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2003 Dziękasy Groszek bo myślałem, że wszyscy zapadli w zimowy sen.A kto wie może kolejną Magnolię wybudujemy razem. 3M SIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 21.11.2003 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2003 Mnie też się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bilbo 21.11.2003 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2003 I nam też, mamy domek z tej samej pracowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mialek 22.11.2003 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2003 I nam też, mamy domek z tej samej pracowni Czy to może domek Bilbo ? Jeżeli tak, to napisz jak rozwiązałeś sprawę tego dużego okna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bilbo 22.11.2003 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2003 Tak, to Bilbo - a jakżeby inaczej Zapraszamy na wątek: Dom "BILBO" pracowni Horyzont Z oknami (i nie tylko) trochę pozmienialiśmy. To okrągłe nawet nie będzie największym u nas oknem Ale damy je tak jak w projekcie z tym, że chyba nic się w nim nie będzię otwierać (w projekcie ma uchylny lufcik u góry). Jeszcze zobaczymy. Wyceny na takie drewniane okienko z machoniu meranti mamy na razie od 4,2tys. (PINUS) do 6,6tys. (Urzędowski). Z ciekawości wyceniliśmy też u Rzońcy plastikowe. Z tym, że policzył nam przez pomyłkę jedną dużą szybę bez podziałów, wtedy musiał dać szybę P2 i w ogóle to trochę droższe rozwiązanie. Cena wyszła 4,1tys. za białe. Jednak, gdyby chcieć ten PVC w kolorze drewna, to trzeba doliczyć z 32%, czyli mamy 5,4tys. pln Z podzieloną szybą, bez P2 i po rabacie może by było trochę mniej. Może około 1tys. taniej(?) My decydujemy się jednak na drewienko! Wygląda super! pozdrawiam Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kinga 06.12.2003 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2003 To dobry projekt, byl przez nas walkowany jakis czas, ale w koncu Sosenka go przebila ale tylko dlatego, ze mamy wjazd na dzialke od strony poludnioweo wschodniej i Magnolie trzeba by ustawic bokiem do wjazdu - a szkoda by bylo taki ladny projekt tym popsuc. Aha ... no i dach .. troche duzy i "pogiety", jednak dwuspadowy Sosenki nie jest taki ladny ale za to duzo tanszy. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mechanics 27.09.2004 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2004 Czy jest ktoś kto buduje taki dom? Przymierzam się do zakupu tego projektu, dodatkowo chcę go potem adoptowac pod kanadyjczyka. Proszę o opinię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redwald 26.10.2004 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2004 No tak, ja też poszukuję takiej osoby. Projekt już kupiłem 2 tygodnie temu. Zbieram pozostałe papiery. Na wiosnę - niech się mury pną do góry. Może się ktoś odezwie, kto już postawił . A tu link dla zainteresowanych - Magnolia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom72 26.10.2004 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2004 cześć;dom jaki jest, każdy widzi;kanadyjczyk w Polsce - czyba jeszcze ciągle dla odważnych;domek z drewna - fajna sprawa pod warunkiem, że się ma wykonawcę, który się zna na budowaniu z drewna i że się ma dostęp do właściwego drewna na taki dom;ja tam mam ograniczone zaufanie do takich co zapewniają, że robią wszystko: i w betonie, i w ceramice, i w drewnie;a do sprzedawców drewna mam zaufania jeszcze mniej - zapewniają, że drewno suchutkie, a widać, że jeszcze wczoraj rosło w lesie;życzę powodzenia, pozdrawiam; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renaw 16.01.2005 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2005 U mnie Magnolia już stoi w stanie surowym. Ogólnie jestem zadowolona.Wadą jest mała łazienka. Rezygnuję z wanny na rzecz kabiny, problemy z wstawieniem pralki. Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bip 28.04.2005 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2005 Szukam kontaktu z osobami które budują lub już wybudowały Magnolię. Chętnie wypytam o doświadczenia i ewentualne refleksje co do projektu, kosztów, oceny funkcjonalności domu.Moj maiil: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Seba 25.07.2005 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 mechanics, witam w klubie szukających projektów z wjazdem od południaprojekt dla mnie mało ciekawy, buszując po forum widziałam kilka lepiej tzn. przestrzenniej urządzonym parterówek. Zresztą przystępując do poszukiwań sama myślałam o parterówce- stanęło na użytkowym poddaszu. Magnolia:plusy:1. mała kubaturaminusy:1. nie najtańszy dach (choć do b.drogich też nie należy)2. kuchnia od południa (w lecie nie do wytrzymania nawet przy parzeniu wody na kawę!!!)3. salon od północnego- wschodu (no chyba że lustrzanie odbijecie) po 15.00 ponury (słoneczny właśnie wtedy kiedy Wy jesteście w pracy), do tego mały (odejmijcie 45%, które tutaj stanowi jadalnia)4. mikroskopijne wc5. bardzo mało pomieszczeń typu gospodarczego (mnie jeszcze 2 miesiące temu do zwiększenia tych powierzchni namawiali inni forumowicze- dałam się przekonać.6. nieduże sypialnie, które po stawianiu szaf lub po ich zabudowaniu ( z uwagi na brak garderoby lub miejsca na jej zagospodarowanie) jeszcze pomniejszą pokoje.7. jak na powierzchnię zabudowy 160 m2 strasznie mało miejsca!!! sama lubię otwarte przestrzenie stąd takie uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bip 31.07.2005 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2005 witam w klubie szukających projektów z wjazdem od południa projekt dla mnie mało ciekawy, buszując po forum widziałam kilka lepiej tzn. przestrzenniej urządzonym parterówek. - jakie Twoim zdaniem ? Zresztą przystępując do poszukiwań sama myślałam o parterówce- stanęło na użytkowym poddaszu. Magnolia: plusy: 1. mała kubatura minusy: 1. nie najtańszy dach (choć do b.drogich też nie należy) - z czego to wynika, że nie najtańszy ? 2. kuchnia od południa (w lecie nie do wytrzymania nawet przy parzeniu wody na kawę!!!) 3. salon od północnego- wschodu (no chyba że lustrzanie odbijecie) po 15.00 ponury (słoneczny właśnie wtedy kiedy Wy jesteście w pracy), do tego mały (odejmijcie 45%, które tutaj stanowi jadalnia) 4. mikroskopijne wc 5. bardzo mało pomieszczeń typu gospodarczego (mnie jeszcze 2 miesiące temu do zwiększenia tych powierzchni namawiali inni forumowicze- dałam się przekonać. 6. nieduże sypialnie, które po stawianiu szaf lub po ich zabudowaniu ( z uwagi na brak garderoby lub miejsca na jej zagospodarowanie) jeszcze pomniejszą pokoje. 7. jak na powierzchnię zabudowy 160 m2 strasznie mało miejsca!!! sama lubię otwarte przestrzenie stąd takie uwagi - wybrałaś projekt z uzytkowym poddaszem o pow. uzytkowej całkowitej 94 m2 ? Pozdrawiambip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gibsona 06.09.2005 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 Czy ktos buduje może dom według projektu Magnolia, proszę o kontakt gg:4625720 lub e-maila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek 04.02.2006 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2006 Witam, czy ktoś buduje MAGNOLIĘ z Horyzontu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bagat 11.02.2006 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2006 Witam:)Właśnie wczoraj odebrałam projekt magnolii i oczami wyobraźni już widzę się na budowie:)Będziemy wprowadzac zmiany: dwustanowiskowy garaż, większa łazienka , inne okna w salonie i elewacje z magnolii II, (z daszkami nad wejściem i tarasem łącznie)Jestem na etapie wyceniania projektu przez firemkę i ciekawe na ile wyliczy nasz domek (porotherm)POzdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek 11.02.2006 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2006 Witam, ja też już mam projekt i wycenę stanu surowego otwartego. Ekipa raczej też już jest. Czekam na pozwolenie i od maja chcę zacząć i w tym roku przykryć dachem (ceramika), w przyszłym roku bardzo chciałabym sie wprowadzić. Jeśli można to proszę podać mi maila. Pozdrawiam Witam:) Właśnie wczoraj odebrałam projekt magnolii i oczami wyobraźni już widzę się na budowie:) Będziemy wprowadzac zmiany: dwustanowiskowy garaż, większa łazienka , inne okna w salonie i elewacje z magnolii II, (z daszkami nad wejściem i tarasem łącznie) Jestem na etapie wyceniania projektu przez firemkę i ciekawe na ile wyliczy nasz domek (porotherm) POzdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mitmar 05.03.2006 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2006 Borówiec górą. Nasza Magnolia B jest w lustrzanym odbiciu z niewielkimi zmianami. Projekt w adaptacji, w zasadzie tylko musimy uzgodnić w ZUDzie wjazd na działkę. Resztę już mamy (wg Aquanetu nie mam jakiejś studzienki wodociągowej - tylko ciekawe w czym jest to przyłącze wodne). Planujemy w kwietniu załatwiać kredyt, a w maju ruszyć z budową. Na razie wycenia nam stan surowy zamknięty jedna firma, mam na oku jeszcze jedną. No i mam ekipę z Piły - tylko musi wrócić z Danii Plany na ten rok: stan surowy zamknięty. W przyszłym roku przeprowadzka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts