Tojek84 29.03.2018 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 Czy dobór takich składników do elewacji będzie odpowiedni i czy firma Caparol to dobry wybór?capatect 190 - masa klejowo szpachlowawełna mineralna 15capatect 650/110 siatka zbojącaputzgrund 610 - środek gruntującycapatect 139 ML - lekki tynk mineralanycarbosol compact - farba silikonowaCzy coś jeszcze brakuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 29.03.2018 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 bardzo spoko.jezeli budynek jest z materialu chlonnego (silka/gazobeton/ytong) jeszcze sylitol koncentrat 111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tojek84 29.03.2018 13:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 (edytowane) ok dzieki, budowany właśnie bedzie z silkacena netto materiału na elewacje wychodzi 66zl/m2, nie wiem właśnie czy to jest dużo czy mało Edytowane 29 Marca 2018 przez Tojek84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 29.03.2018 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 wrzuc mi to w @ razem z kolorami i kodem pocztowym plus info ile m2 - zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 29.03.2018 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 oczywiscie masz jeszcze litanie elementow uzupelniajacych: listwa okapnikowa listwa przyokienna kolki z trzpieniem metalowym zaslepki z welny frez do welny (bo wykonawca moze nie miec) narozniki z siatka - najlepiej pcv folie, tasmy, worki na odpady troche pianki niskopreznej, wprawdzie welny sie nie powinno pianowac, ale... co zrobisz jak nic nie zrobisz. to w pakiecie potrzebne i pytanie czy sa "udziwnienia" bonie, imitacje drewna , kamienia, etc, pytanie co z cokolem - czy zle na kleju cementowym czy dobrze na kleju carbonit , co na cokol - czy mozaika czy na przyklad piekna mika black/silver , a moze plytka, a moze kamien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tojek84 29.03.2018 13:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 To rzeczywiście jeszcze tego jest dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 29.03.2018 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 Nie ma tragedii 20 pozycji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciuspala 29.03.2018 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 oczywiscie masz jeszcze litanie elementow uzupelniajacych: listwa okapnikowa listwa przyokienna kolki z trzpieniem metalowym zaslepki z welny frez do welny (bo wykonawca moze nie miec) narozniki z siatka - najlepiej pcv folie, tasmy, worki na odpady troche pianki niskopreznej, wprawdzie welny sie nie powinno pianowac, ale... co zrobisz jak nic nie zrobisz. to w pakiecie potrzebne i pytanie czy sa "udziwnienia" bonie, imitacje drewna , kamienia, etc, pytanie co z cokolem - czy zle na kleju cementowym czy dobrze na kleju carbonit , co na cokol - czy mozaika czy na przyklad piekna mika black/silver , a moze plytka, a moze kamien Masz zdjecia miki na cokole?Strasznie mi się to podoba, na pewno korytarz robię szary z czarną miką.A jeszcze nie zdecydowalem co na cokół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 29.03.2018 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 kurde mialem z mika silver... i poszlo w p***u jak kolejny tel mi spadl. ale to elewacja forumowicza z wawra , wiec jest szansa ze moze zauwazy i udostepni. ale za chwile w grodzisku kladziemy mika black, tak za miesiac mysle zdj bedzie do wrzuceniaa za chwile jak sie wq.... to zrobie u siebie na scianie za plecami sobie "lamperie" z mika black, tylko czasu brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tojek84 29.03.2018 18:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 w projekcie jest cegła licówka https://projekty.muratordom.pl/projekt_wiosenny-powiew-wariant-i,3267,0%2C0.htm ale my bedziemy klasc imiitacje kamienia, na cokół też.sylitol koncentrat 111 to nie to samo co putzgrund 610 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 29.03.2018 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 nie, sylitol konzentrat to grunt antyodparzeniowy, rozcienczany z woda w stosunku 2:1 przy takim zastosowaniu. czyli z 10L sylitolu uzyskujesz 30L gotowego gruntu. i takim roztworem "lecisz" sciany przed przyklejeniem eps.ten grunt ma za zadanie zwiazac pyl i zmniejszyc nasiakliwosc chlonnego podloza , zeby woda ze 190 nie zostala "wypita" przez chlonna silke. Natomiast PG610 to grunt na siatke z klejem, ulatwia nalozenie tynku i stanowi bariere odcinajaca dla wykwitow z kleju cementowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bepo 29.03.2018 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 Co myślicie o tynkach Kosbud? Cena zachęcająca, ale obawiamy się o trwałość. Mamy zaproponowany także Greinplast, ale cena wyraźnie wyższa, przy czym widzieliśmy na pięcioletnim budynku w zadrzewionej okolicy- nie ma śladu po żadnych porostach itp. Pytanie, jak z KosBudem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 29.03.2018 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 (edytowane) Co myślicie o tynkach Kosbud? Cena zachęcająca, ale obawiamy się o trwałość. Mamy zaproponowany także Greinplast, ale cena wyraźnie wyższa, przy czym widzieliśmy na pięcioletnim budynku w zadrzewionej okolicy- nie ma śladu po żadnych porostach itp. Pytanie, jak z KosBudem? prosze...nad greinplastem sam mysle czy nie wprowadzic do dystrybucji, polski producent, mniej wiecej w cenie caparol-a, moze nawet odrobine drozszy, ale podoba mi sie, wiedza co mowia, sa rozsadni, nie gadaja bzdur... znaja sie na swoich produktach i nie obiecuja rzeczy niemozliwych a mi sie malo kto podoba natym rynku, a znam praktycznie wszystkich. greinplast spoko, to co tam wymieniales, nie pamietam - niekoniecznie (mam pp, musze byc dyplomata) Edytowane 29 Marca 2018 przez fighter1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tojek84 29.03.2018 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 ok, dzięki za wytłumaczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 29.03.2018 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 super trudno mi wrocic do postow sprzed roku, ale ArmaReno 700 - jako imitacja betonu... mega fajne, tylko nie na cokole. gdzies sa zdjecia wlasnie sprzed mniej wiecej roku na forum. ale zwroc uwage na te tynki mika silver i mika black, na prawde fajnie to wyglada, zerknij na dryvit ameristone /stonemist rowniez w odmianie Tale takie imitacje na cokole to nie jest dobry pomysl, tzn moze inaczej - mozna je zrobic tak zeby byly trwale i dobrze w takim miejscu, ale bedzie to kosztowac tyle co kamien... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bepo 01.04.2018 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2018 prosze...nad greinplastem sam mysle czy nie wprowadzic do dystrybucji, polski producent, mniej wiecej w cenie caparol-a, moze nawet odrobine drozszy, ale podoba mi sie, wiedza co mowia, sa rozsadni, nie gadaja bzdur... znaja sie na swoich produktach i nie obiecuja rzeczy niemozliwych a mi sie malo kto podoba natym rynku, a znam praktycznie wszystkich. greinplast spoko, to co tam wymieniales, nie pamietam - niekoniecznie (mam pp, musze byc dyplomata) Hahahaha, dzięki! No to wybór dokonany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts