Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zasilanie grzejnika łazienkowego

grzechu1982

Recommended Posts

Witam.

Mam zaplanowane 100 % ogrzewania podłogowego na gazie. Będę miał w domu 3 drabinki przeznaczone wyłącznie do suszenia ręczników.

Wiem, że temperatura zasilania z podłogówki będzie zbyt niska aby dać wymierne efekty suszenia, a druga sprawa, że problem pojawia się jak wyłączam ogrzewanie w lato.

Czy montując zestaw pompowy na dwa źródła niskiej temperatury i jednej wysokiej będzie dobrym rozwiązaniem ( np. MGM Evo ze sprzęgłem Ariston) ?

Czy może jest inny sposób uzyskania wyższej temperatury i w lecie i w zimie( np z cwu) ?

Podpowiedzcie proszę.

Edytowane przez grzechu1982

Popraw najpierw te byki ortograficzne, bo naliczyłem aż 6 w paru zdaniach

Przepraszam. Pisałem szybko, z telefonu, co jednak nie do końca mnie usprawiedliwia.

Niemniej jednak nie jesteś moderatorem, aby zwracać mi uwagę. Ponadto Twój komentarz nic nie wnosi do tematu, więc daruj sobie, chyba że chcesz ponabijać sobie trochę postów.

PS. Poćwicz matmę bo ja naliczyłem więcej błędów:rolleyes: . No i na końcu zdania wypadałoby postawić kropkę skoro tak jesteś wyczulony:bye:.

Pozdrawiam

"Czy montujac zestaw pomopowy na dwa źródła niskiej temperatury i jednej wysokiej będzie dobrym rozwiązaniem "

NIE!

To jedno z gorszych rozwiązań...

Adam M.

To czy mógłbyś mi zaproponować jakieś lepsze rozwiązanie ?

kup drabinki z grzałkami elektrycznymi

Biorę to pod uwagę, jednak chciałbym się zorientować czy jest jakieś inne rozwiązanie związane z wykorzystaniem pieca, który w lecie i tak ogrzewa cwu.

Edytowane przez grzechu1982