grzechu1982 29.03.2018 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 (edytowane) Witam. Mam zaplanowane 100 % ogrzewania podłogowego na gazie. Będę miał w domu 3 drabinki przeznaczone wyłącznie do suszenia ręczników. Wiem, że temperatura zasilania z podłogówki będzie zbyt niska aby dać wymierne efekty suszenia, a druga sprawa, że problem pojawia się jak wyłączam ogrzewanie w lato. Czy montując zestaw pompowy na dwa źródła niskiej temperatury i jednej wysokiej będzie dobrym rozwiązaniem ( np. MGM Evo ze sprzęgłem Ariston) ? Czy może jest inny sposób uzyskania wyższej temperatury i w lecie i w zimie( np z cwu) ? Podpowiedzcie proszę. Edytowane 29 Marca 2018 przez grzechu1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojciech_pi 29.03.2018 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 Popraw najpierw te byki ortograficzne, bo naliczyłem aż 6 w paru zdaniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuusamo 29.03.2018 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 kup drabinki z grzałkami elektrycznymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 29.03.2018 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 "Czy montujac zestaw pomopowy na dwa źródła niskiej temperatury i jednej wysokiej będzie dobrym rozwiązaniem " NIE!To jedno z gorszych rozwiązań... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzechu1982 29.03.2018 21:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 (edytowane) Popraw najpierw te byki ortograficzne, bo naliczyłem aż 6 w paru zdaniach Przepraszam. Pisałem szybko, z telefonu, co jednak nie do końca mnie usprawiedliwia. Niemniej jednak nie jesteś moderatorem, aby zwracać mi uwagę. Ponadto Twój komentarz nic nie wnosi do tematu, więc daruj sobie, chyba że chcesz ponabijać sobie trochę postów. PS. Poćwicz matmę bo ja naliczyłem więcej błędów:rolleyes: . No i na końcu zdania wypadałoby postawić kropkę skoro tak jesteś wyczulony:bye:. Pozdrawiam "Czy montujac zestaw pomopowy na dwa źródła niskiej temperatury i jednej wysokiej będzie dobrym rozwiązaniem " NIE! To jedno z gorszych rozwiązań... Adam M. To czy mógłbyś mi zaproponować jakieś lepsze rozwiązanie ? kup drabinki z grzałkami elektrycznymi Biorę to pod uwagę, jednak chciałbym się zorientować czy jest jakieś inne rozwiązanie związane z wykorzystaniem pieca, który w lecie i tak ogrzewa cwu. Edytowane 29 Marca 2018 przez grzechu1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 30.03.2018 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2018 CWU to inna instalacja jak CO.Mnożenie CO kosztuje.Te drabinki pracują (są potrzebne) raptem kilka godzin. Nie non-stop. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzechu1982 30.03.2018 08:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2018 Czyli zasilić z podłogówki ?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MD. 30.03.2018 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2018 Ja u siebie zasilam z podłogówki. Komplikowanie instalacji, żeby w 3 drabinki wyższą temperaturę wrzucić to nonsens. Grzałki w drabinkch, woda z podłogówki albo w ogóle zrezygnuj z drabinek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 30.03.2018 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2018 Z prądu raczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts