kukiz1986 30.03.2018 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2018 (edytowane) Witajcie. Czy ktoś może mi powiedzieć jakie są średnie koszta robocizny poniższych prac związanych z dachem? Dach ok 250m2, kryty Onduliną bez pełnego deskowania. Wykonawca miał za zadanie: - zdjąć stare pokrycie - uzupełnić deski aby deskowanie było pełne - położenie papy podkładowej - zamontowanie łat i kontr-łat pod blachodacówkę - położenie blachodachówki - zamontowanie obróbek blacharskich wygląda tak: Edytowane 30 Marca 2018 przez kukiz1986 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kukiz1986 30.03.2018 17:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2018 wykonawca za: - zdjęcie starego pokrycia, uzupełnienie desek, położenie papy, łaty i kontr-łaty woła 55zł/m2- położenie blachodachówki 30zł/m2- zamontowanie obróbek blacharskich 20zl/mb czy to jest rozsądna cena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 30.03.2018 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2018 wykonawca za: - zdjęcie starego pokrycia, uzupełnienie desek, położenie papy, łaty i kontr-łaty woła 55zł/m2 - położenie blachodachówki 30zł/m2 - zamontowanie obróbek blacharskich 20zl/mb czy to jest rozsądna cena? W żadnym wypadku nie jest rozsądna - wykonawca robi prawie za darmo - nie potrafi odpowiednio wycenić swojej pracy .. to taka ocena z Poznania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kukiz1986 30.03.2018 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2018 Czyli wg Pana jest to cena prawidłowa?Może Pan podać przykładowe ceny w jakich Pan liczy robociznę dachu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil30cm 30.03.2018 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2018 Jak nie stać cię na tego wykonawce to znajdź innego. Sezon na robotę rusza, dziennie robię po 3-4 wyceny a stawki robocizny zaczynają iść ostro w górę tak jak materiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiśYogi 30.03.2018 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2018 Przeliczyłem. Niestety, tyle sobie życzą, u nas też. W rodzinie mieliśmy podobny problem, zrobiliśmy wszystko sami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kukiz1986 01.04.2018 13:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2018 Nie chodzi o to że mnie nie stać. Ale nie mam zamiaru płacić za coś więcej niż powinienem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 02.04.2018 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2018 Nie jestem wykonawcą - tylo bardzo się interesowałem cenami i w kocu dach wykonalem sam. Nie wiem jak w Twoim rejonie ale radzę Tobie decydować się szybko bo za chwile ekipe beda miały zagwarantowana prace na kilka miesięcy do przodu i ceny wzrosną x2. ...albo zrób to sam - uprząż do tego tydzien wolnego i możesz do stanu łat wszystko wykonac - żadna filozofia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil30cm 03.04.2018 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2018 Osobiście jako dekarz nie wszedłbym na dach jakby były już nabite łaty. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts