zarzar 30.03.2018 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2018 (edytowane) Witam, Dziś oglądałem dach, którego krycie panelami Ruukki Classic dekarz zakończył wczoraj. Ogólnie rzecz biorąc, z kilku metrów trudno mieć zastrzeżenia. Ale z bliska dopatrzyłem się zarysowań (kilkunastu). Podejrzewam, że może być tego więcej na stronie południowej i wyżej. Zauważyłem, że gąsiory (na 3 czy 4 rąbkami) są krzywe - odstają do góry - nie wygląda to estetycznie. Na dwóch panelach jest wybarwienie faktury, którego nie da się zmyć wodą - może po silikonie? Do tego, dekarz zmarnował kilka arkuszy blachy na obróbki. Zrobił część wykończeń "po swojemu" inaczej niż w projekcie, bez konsultacji ze mną. Po mojej interwencji poprawił obróbki. Mam też obawy, że płaszczyzna dachu nie została "wyrównana" na łatach, bo niektóre z rąbków wydają się unosić i zapadać na długości panela. Zastanawiam się czy w/w zastrzeżenia są wystarczającym argumentem do żądania poprawek? Poniżej kilka zdjęć. Proszę o ewentualne uwagi. Edytowane 30 Marca 2018 przez zarzar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 31.03.2018 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2018 Nie jest źle. Przetnij papę w kalenicy. Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zarzar 31.03.2018 08:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2018 Papa z lewej połaci kończy się pod łatą z prawej strony. Między jedną a drugą warstwą papy jest prześwit o grubości kontrłaty. Taka wentylacja nie wystarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kupiłem dachówkę 06.04.2018 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2018 Według mojej oceny zdjęć wygląda to ciałkiem ładnie. Nie bądź czepialski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 19.05.2018 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2018 Generalnie wygląda OK. Natomiast przyczyną pofalowań jest montaż na deskach bitych ażurowo. Z pewnością płaszczyzny dachu nie były wyprowadzone. Ten produkt ma zdolności do kamuflowania pewnych niedoskonałości. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts