JanN09 31.03.2018 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2018 Witam wszystkich czy istnieje możliwość zakucia pionowych rur CO ? Mam do zrobienia remont na pierwszym pietrze i tam mam rury pionowe i te rury idą pionowo na drugie piętro gdzie są już ładnie wkure w ścianę- piętro drugie było wykańczane niedawno. Czy da radę te rury na pierwszym jakoś wkuć? Trzeba sufit rozkuć trochę na tym pietrze kolanko jakieś dać i w ścianę czy jak to ogarnąć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teres1719510421 31.03.2018 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2018 Dokładnie tak jak napisałeś. Kolanka i rury do ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanN09 31.03.2018 11:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2018 Czyli obejdzie się bez kucia wyjecia i wymiany rur na drugi pietrze tam gdzie mam już ładnie urządzone ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teres1719510421 01.04.2018 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2018 To wszystko zależy od tego jak są połączone rury pomiędzy stropami. Na 99% powinno się dać połączyć tak, że nie będzie śladu na górze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanN09 02.04.2018 13:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2018 Na pierwszym pietrze gdzie chce wkuć pion są rury miedziane, idą na drugie piętro gdzie się ładnie wszystko jest wkute i nie wiem czy przypadkiem na pietrze nie ma rur pex.JesCze jedno pytanie. Mam instalacje pompowa, ogrzewanie gazem, ale w piwnicy cześć rur jest starych grubych, zachowane są spadki. Jedna z tych grubych starych idzie właśnie spadkiem nad drzwiami które chce wymienić i dać większe większe i musiałbym rozkuć trochę ścianę ale te rury przeszkadzają potrzebne są mniejszej średnicy i jej podnieść wyżej sufitu żeby dzrzwi było wyższe choć trochę. Czy można takie coś zrobić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teres1719510421 02.04.2018 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2018 Możesz tak zrobić skoro i tak nie używasz grawitacyjnego obiegu. Pamiętaj, że jeśli zrobisz jakiś syfon na rurze, to musisz w najwyższym punkcie dać odpowietrznik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts