BezNicku1 31.03.2018 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2018 Witam potrzebuje waszej pomocy, odnawiam starą drewnianą podłogę w kamienicy i mam problem z wyczyszczeniem szpar między deskami, nie mam pojęcia jak to wyczyścić. Szukałem różnych informacji na forach budowlanych jednak nie znalazłem żadnej odpowiedzi na moje pytanie. Podłoga była cyklinowana przez gościa z ogłoszenia ale zrobił to nie profesjonalnie i chciałbym poprawić bo wygląda wręcz tragicznie. Będę wdzięczny za pomoc ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 31.03.2018 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2018 Jeśli to szpary - to jak je wyczyścisz to je powiększysz (trzeba w jakikolwiek sposób wyszlifować). Powinny być przeskrobane (jeśli duże i z farbą) i zaszpachlowane przed ostatnim etapem cyklinowania (po zdarciu starej farby/lakieru) a następnie zalakierowane razem z całością podłogi. Teraz (rozumiem, że cykliniarz już sobie poszedł) to nie mam pomysłu. Jest na forum użytkownik o nicku "parkiet" ( http://forum.muratordom.pl/member.php?102559-Parkiet)- może on coś poradzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 01.04.2018 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2018 Witam potrzebuje waszej pomocy, odnawiam starą drewnianą podłogę w kamienicy i mam problem z wyczyszczeniem szpar między deskami, nie mam pojęcia jak to wyczyścić. Szukałem różnych informacji na forach budowlanych jednak nie znalazłem żadnej odpowiedzi na moje pytanie. Podłoga była cyklinowana przez gościa z ogłoszenia ale zrobił to nie profesjonalnie i chciałbym poprawić bo wygląda wręcz tragicznie. Będę wdzięczny za pomoc ! jaka jest powierzchnia? Czy będziesz robił to sam? Czy liczysz się z ponownym cyklinowaniem? Czy przyjmiesz ewentualne własne niedoróbki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karmenno 04.05.2018 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2018 Tutaj wrzucam dobry tekst o pielęgnacji podłogi i odpowiednim przygotowaniu podłoża - powinien sie przydać https://luxdecor.expert/piekno-drewnianej-podlogi-olej-do-parkietu-luxdecor/ Tak jak piszą - przed jakimikolwiek zabiegami podłoga musi byc idealnie oczyszczona, co pewnie było robione skoro ten "profesjonalista" już cyklinował. Pytanie właśnie czy chcesz jeszcze raz to robić... Skoro jest niedokładnie to raczej lepiej poprawić i dopiero wtedy działać dalej. Podłoże musi być solidnie zrobione żeby drewno na tym nie ucierpiało. Pielęgnacja jest konieczna - u nas co roku powtarzamy olejowanie właśnie LuxDecorem żeby utrzymać idealny stan parkietu dzięki czemu spokojnie będzie służył nam jeszcze przez dłuuugie lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaris 28.05.2018 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2018 Na każdej karcie produktowej jest o oczyszczaniu drewna przed lakierowaniem. Więc to żadna nowość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ben_sage 07.06.2018 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2018 (edytowane) .... Edytowane 13 Czerwca 2018 przez ben_sage Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts