Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam potrzebuje waszej pomocy, odnawiam starą drewnianą podłogę w kamienicy i mam problem z wyczyszczeniem szpar między deskami, nie mam pojęcia jak to wyczyścić. Szukałem różnych informacji na forach budowlanych jednak nie znalazłem żadnej odpowiedzi na moje pytanie. Podłoga była cyklinowana przez gościa z ogłoszenia ale zrobił to nie profesjonalnie i chciałbym poprawić bo wygląda wręcz tragicznie. Będę wdzięczny za pomoc !

Jeśli to szpary - to jak je wyczyścisz to je powiększysz (trzeba w jakikolwiek sposób wyszlifować). Powinny być przeskrobane (jeśli duże i z farbą) i zaszpachlowane przed ostatnim etapem cyklinowania (po zdarciu starej farby/lakieru) a następnie zalakierowane razem z całością podłogi. Teraz (rozumiem, że cykliniarz już sobie poszedł) to nie mam pomysłu. Jest na forum użytkownik o nicku "parkiet" ( http://forum.muratordom.pl/member.php?102559-Parkiet)

- może on coś poradzi.

Witam potrzebuje waszej pomocy, odnawiam starą drewnianą podłogę w kamienicy i mam problem z wyczyszczeniem szpar między deskami, nie mam pojęcia jak to wyczyścić. Szukałem różnych informacji na forach budowlanych jednak nie znalazłem żadnej odpowiedzi na moje pytanie. Podłoga była cyklinowana przez gościa z ogłoszenia ale zrobił to nie profesjonalnie i chciałbym poprawić bo wygląda wręcz tragicznie. Będę wdzięczny za pomoc !

jaka jest powierzchnia? Czy będziesz robił to sam? Czy liczysz się z ponownym cyklinowaniem? Czy przyjmiesz ewentualne własne niedoróbki?

• 1 month później...
Tutaj wrzucam dobry tekst o pielęgnacji podłogi i odpowiednim przygotowaniu podłoża - powinien sie przydać https://luxdecor.expert/piekno-drewnianej-podlogi-olej-do-parkietu-luxdecor/ Tak jak piszą - przed jakimikolwiek zabiegami podłoga musi byc idealnie oczyszczona, co pewnie było robione skoro ten "profesjonalista" już cyklinował. Pytanie właśnie czy chcesz jeszcze raz to robić... Skoro jest niedokładnie to raczej lepiej poprawić i dopiero wtedy działać dalej. Podłoże musi być solidnie zrobione żeby drewno na tym nie ucierpiało. Pielęgnacja jest konieczna - u nas co roku powtarzamy olejowanie właśnie LuxDecorem żeby utrzymać idealny stan parkietu dzięki czemu spokojnie będzie służył nam jeszcze przez dłuuugie lata

• 4 weeks później...
  • 2 weeks później...