dolceta 01.04.2018 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2018 Cześć, Kupiłem szereg ok 3 lata temu. Developer położył już kable pod system alarmowy. Szereg ma ok 100m2 powierzchni. Przedstawiam zdjęcie rzutów. Internet sam podłączałem wiec trochę zorientowałem się gdzie wychodzą jakie kable. Wydaje mi się że czujki wystarczą tylko na dół, zresztą chyba tak jest położona instalacja. Zwierząt w domu nie ma. Co byście polecili. Budżet (500zł?)nie mam pojęcia, chce by dobrze działało jakiś prosty. Brak rolet w oknach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vascode 02.04.2018 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2018 (edytowane) ze zdjęć i opisu wynika tylko tyle ze masz jeden przewód do czujki nad drzwiami wejściowymi i zasilanie CA - więc jak znam życie to instalacja alarmowa rozprowadzona przez developera - (zapewne zrobiona w gratisie ;p) właśnie się skończyła..... a na poważnie: jeżeli pytasz o SSWiN to jeśli nie przewidujesz remontu (kucie, bruzdowanie pod okablowanie) to jakiś mały system WLR - np Perfecta, albo 3 czujki i radiolinia elmesa... - no ale to nie alarm ;p jeżeli przewidujesz remont to jakaś mała centralka "nie WLR" - Perfecta/Versa/CA10 czy co tam.... a jeżeli chcesz wydać 500zł to..... no właśnie pzdr Ł Edytowane 2 Kwietnia 2018 przez vascode Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bepo 02.04.2018 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2018 Ło matko! Nie wrzucaj takich fotek i rozlokowania instalacji alarmowej wszystkim do wglądu - dla własnego bezpieczeństwa. Co do wyboru alarmu- najlepiej, jak spotkasz się z instalatorem i on Ci doradzi. Sam to możesz sobie wybrać jakąś zaawansowaną centralę z inteligentnym domem, a okaże się, że kable pod zwykły alarm i pod bardziej zaawansowany sprzęt musiałbyś wymieniać wszystkie kable. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bepo 02.04.2018 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2018 Aaaa, z wrażenia nie doczytałam budżetu Przy 500 zł to zapomnij o alarmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts