Mały 27.09.2004 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2004 Ostatnio w związku z nowymi przepisami dot. VAT coraz więcej firm robi to tanio (z 7% vatem). Co o tym sądzicie ? Nieraz wychodzi taniej niż po "znajomości" u "rodzinnego" hydraulika... No i jest umowa ...w razie czego... Czy jednak lepiej mieć swojego zaufanego , ale bez "kwita"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sidney 28.09.2004 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2004 jeżeli kupujesz towar z usługą i wychodzi tanij niż robił by ci to znajomy to bierz firmę, sprawdź tylko czy to dobra firma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kortezjan 28.09.2004 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2004 zawsze bierz fakturę, nie zapomnij o atestach na rury, pompy, kształtki, kocioł itp. większość firm sprzedaje je i uwzględnia gwarancję w przypadku montażu przez firmę instalacyjną. Koszt naprawy jeśli dojdzie do awarii jest bardzo wysoki. Ja mam fakturę z 7% VAT tak jak piszesz i jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalek 28.09.2004 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2004 Zapraszam do nas.Robimy instalacje i tanio i z umową.Ewentualnie możemy dostarczyć materialy.Szczególy: http://www.polska-siec-instalacyjna.plKontakt: 0 609 235 811Michal Strzeżek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 11.10.2004 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2004 No i widzę ,że mało osób się tym interesuje-a i większość woli chyba dotować (poprzez swoje podatki i ZUS-y) tzw .bezrobotnych dając im zarobić "na lewo"-a oni potem podjadą dryndą do pośredniaka po zasiłek... Ostatnio szukałem firm wykonujących (dobrze!) usługi z fakturą(7% vat)-no i większość stwierdziła że:'panie faktury nie bo-firma zawieszona , ja na zasiłku sobie dorabiam "itp.,itd. Dlatego naszła mnie refleksja dotycząca tego tematu - po czym zadałem na forum owo pytanie. Ech...Polska... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bio 11.10.2004 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2004 Coraz więcej ludzi pluje sobie w brodę, że zlecili prace złotej rączce. Niedawno mówię do zrozpaczonego klienta: bierz pan za gębę tego kto panu tę robotę spaskudził. Odpowiedź: ale ja jego nawet nie znam. Poznałem go na ryneczku. Taki sympatyczny się wydawał. Dla mnie już ręce nie opadają. Opadły daaaaaaaawno A tak na marginesie. Praktycznie cena usługi często mieści się w tych 15%, więc o czym tu dyskutować? U niezarejestrowanego zawsze będzie drożej. Zawsze !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wit 12.10.2004 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2004 Wlasnie zlecilem instalacje c.w.u. i c.o.. Firma wystawia rachunek z 7% VAT. Ale na zyczenie moze byc i bez rachunku o jakies 5% taniej. W okolicy firma ma renome. I cyrkulację c.w.u. robia jako "standard". Oczywiście zarabiają swoje na materiałach.Sprawa jest jasna, że wyjdzie pewnie drożej biorąc firmę (nawet z 7% VAT) niż robiąc samemu lub przez znajomego. Tyle, że mogę się w 100% poświęcić na zarabianiu/dorabianiu na budowę w fachu, na którym ja się znam a zostawić hydraulikę tym, którzy to robią na co dzień. No i oczywiście z fakturą to jest jakaś odpowiedzialność za jakość roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 12.10.2004 17:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2004 No i oczywiście z fakturą to jest jakaś odpowiedzialność za jakość roboty. Właśnie! Podpisując umowę na wykonanie robót mogę ich...nie odebrać jeśli mam zastrzeżenia i (no właśnie )nie zapłacić. Po zapłaceniu rachunek jest zawsze gwarancją na dobrze wykonaną robotę(bo w razie czego -spotkamy się w sądzie). Zresztą większość firm daje na swoje usługi gwarancję np 2 lata-co przy zalewie naszego rynku "chińszczyzną" może mieć kolosalne znaczenie (zwłaszcza jak mi przyjdzie kuć kafelki za 150,-zł/m2 ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts