zelus132 02.04.2018 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2018 Witam, zamierzam sobie wymienic balustrade na nową, chce zrobic zwykla wypukla balustrade z profilii stalowych. Słupki pionowe mam co 2.5 metra i one zostają, pomiedzy nimi, na dole i na gorze chce dac dwa profile poziomo a do nich mocowac tralki. I tu moje pytanie, jakich profilii uzyć poziomo? Glownie chodzi mi o ich grubosc bo tu nic nie moge znalezc. 30x30x3? 30x30x2? 40x40x2? Ogolnie 2mm grubosci starczy czy jednak musi byc 3? I pytanie dodatkowe, przy okazji chce jeszcze zrobic brame uchylną do garazu, zeby nie placic za dostawe stali 2x. Brama jak pisalem uchylna, taka otwierana do gory. 2.5 metra wysoka, 3.5 metra szeroka. Chce zeby to byl zwykly prostokąt z profilii z dodatkowym pionowym profilem po srodku, taka konstrukcja chyba wystarczy. Potem standardowo, wypelnienie styropianem i jakas blacha czy plyta na wierzch. I jaki tu dac profil? Prawie na pewno bedzie to 40x40, ale jaka grubosc? 2mm starczy czy tez 3? Z gory dziekuje za kazda rade, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts