Lunarii 02.04.2018 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2018 Pomalowałem słupki stalowe ocynkowane farbą emalią chlorokauczukową. Niestety po kilku latach przebywania na zewnątrz (są to słupki dla winorośli) powłoka zaczęła się wykruszać i całymi płatami odpada. Mam ogród warzywny, do którego lecą całe płaty zaschniętej farby, co pewnie nie jest zbyt zdrowe. Wolałbym uniknąć skrobania/szlifowania i czymś to zamalować. Tylko, że jeżeli teraz już się to kruszy to mam wątpliwości nad trwałością takiego rozwiązania. Jeżeli już czymś to malować na tej kruszącej się powłoce to co będzie na tyle trwałe, że się sprawdzi i nie odpadnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 02.04.2018 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2018 na ocynk najlepsze jest malowanie proszkowe, ale w ogródku tego nie da się zrobić. poszuka specjalnych farb do malowania ocynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts