zielonylisc 02.04.2018 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2018 Witam , czy ktoś jest posiadaczem tego pieca? Mam z nim spore problemy dotyczące palenia i nie tylko. 1 : Np jednym z problemów jest wgl rozpalenie w tym piecu , ciąg jest strasznie słaby - wina komina? Ostatnio czyściłem wszystko.. 2 : Utrzymywanie ciągu w piecu , wcześniejszy piec miał tylko główną komorę i wylot od razu bezpośrednio z komory do komina - ciąg był taki że aż dudniło bez względu czy były otwarte czy zamknięte dolne drzwiczki . Natomiast układ wylotu SEKO nie jest tak prosty.. 3 : Wiecej dymu niż ognia - palenie w nim to jakaś udręka - może coś robię źle? Stalopalnosc na bardzo niskim poziomie. Po zamknięciu drzwiczek temperatura momentalnie spada a piec się dusi.. z 70 do 50 spada w 30min . Dodam że piec wybierała moja mama , a instalował wszystko wujek - także mogę tylko się domyślać co jest teraz nie tak..I nie wiem czym się kierowała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts