Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

przekwalifikowanie ziemi rolnej

wodnik

Recommended Posts

Ponieważ przygotowuję się do rozmowy w gminie pierwszy raz w życiu, i nie wiem czy wiem o co pytać, mam kolejną wielką prośbę, jeśli ktoś tu jeszcze jest, o odpowiedź czy:

1. jeśli dzialka jest rolna, to mogę wystąpić o przekwalifikowanie na budowlaną?

2. Czy to jest to samo co złożenie wniosku o wydanie WZiZT??? Jeśli nie - to czym to się różni?

3. Czym się różni przekwalifikowanie działki na budowlaną a rekreacyjno-wypoczynkową???

Może ktoś by to wiedział jeszcze dziś wieczorem???

1. mozesz wystapic - ale nie warto jej przekwalikowac calej - tylko tam gdzie bedzie stal dom + tarasy i podjazdy

2. nie jest to to samo - jesli sa w gminie plany to nie wystepujesz o WZ (WZiZT juz nie ma). W planie albo Warunkach Zabudowy okreslone bedziesz mial co Ci wolno tam bedzie wybudowac. Ten krok to powinien byc zrobiony nawet przed zakupem dzialki (przynajmniej sprawdzenie)

Serdeczne dzięki za odpowiedź, ale kurka po pierwszej wizycie w gminie mogę powiedzieć, że kupa... to że grunt rolny to jedno, ale to że studium zagospodaarownia zakłada w tych okolicach teren krajobrazowy i nie dopuszcza budowy czegokolwiek to drugie...

Nie wiem co robić bo cena super a widoki jeszcze piękniejsze ....

Może kupić i postawić domek na kółkach ? I tak chcieliśmy stawiać domek letniskowy, a dom to w dalekiej przyszłości (może coś by się dało do tego czasu wykombinować?) ...