edif 03.04.2018 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2018 Witam, muszę po fachowcach poprawić mocowanie 2baterii ściennych (prysznic, wanna), gdyż kapie woda ze śrubunków. Zabrałem się za prysznic i już widzę problem:1. mimośrody na pakułach -pakuły zsuniete i przecieka, ponadto obracają się przy dokręcaniu nakrętek baterii. Cały dzień straciłem i brak rezultatu - pomimo nacinania, schropowacenia pakuły ciągle się zsuwają. Korzystam z wielu filmów, używam też pasty -jak to zrobić?2. uszczelki gumowe czołowe pomiędzy mimośrodem i nakrętką baterii są jakieś b. twarde i puszczają wodę -czy można dokupić takie podkładki gumowe i ew. gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 03.04.2018 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2018 zapewne za dużo pakuł dajesz lub dajesz zbyt krótkie włókna. Nawijasz w odpowiednim kierunku? zgodnie z ruchem zegara? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edif 03.04.2018 13:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2018 Slawko123 dzięki za odzew! Wszystko robione OK -naczytaliśmy się trochę. Jak dam mniej to wiązka włókien jest jakaś słaba i włókna są ścinane A te gumowe podkładki idzie dokupić? Zaraz zresztą sprawdzę, bo jadę do sklepu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 03.04.2018 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2018 ja zrobisz dokładnie tak jak na tym filmiku to nie ma bata, musi być dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edif 03.04.2018 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2018 Dzięki! Chyba wiem gdzie robiłem błąd -ja kręciłem zgodnie zgodnie z kierunkiem gwintu (w prawo), ale pakuły umieszczałem dokładnie w rowku gwintu, a tu pokazane jakoś chaotycznie... Może spróbuję jeszcze raz, chociaż wybuliłem już kasę na nici -ponoć są lepsze niż konopie, ale oczywiście cena. Gumowe podkładki też kupione Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 03.04.2018 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2018 nici, taśmy teflonowe sa jednorazowe, do takiej instalacji się nie nadają. Wystarczy, że trochę przekręcisz i musisz od nowa. Skręcenie na pakuły to możesz i za rok kręcić i nie będzie ciekło. a pakuły układasz ładnie, ale nie idealnie, pojedyńcze włókna musza byc raz w jednym a raz w drugim rowku. Nie wiem jak to opisać. Przyjrzyj sie jak to wygląda w minucie 1:33, co trzyma w reku, jaki kawałek, jak są rozczochrane włókna itp. a później od 1:47 jak nawija. Później 2:15 jak "gładzi" włókna na gwincie. tu lepiej widać od 5 minuty https://www.youtube.com/watch?v=qyg3Qajj0YU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edif 10.04.2018 18:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2018 Hej, akurat na tych niciach napisane, że dopuszczalne doregulowywanie i przekręcanie w obie strony.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts