Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Podłączenie baterii ściennych

edif

Recommended Posts

Witam, muszę po fachowcach poprawić mocowanie 2baterii ściennych (prysznic, wanna), gdyż kapie woda ze śrubunków. Zabrałem się za prysznic i już widzę problem:

1. mimośrody na pakułach -pakuły zsuniete i przecieka, ponadto obracają się przy dokręcaniu nakrętek baterii. Cały dzień straciłem i brak rezultatu - pomimo nacinania, schropowacenia pakuły ciągle się zsuwają. Korzystam z wielu filmów, używam też pasty -jak to zrobić?

2. uszczelki gumowe czołowe pomiędzy mimośrodem i nakrętką baterii są jakieś b. twarde i puszczają wodę -czy można dokupić takie podkładki gumowe i ew. gdzie?

Dzięki! Chyba wiem gdzie robiłem błąd -ja kręciłem zgodnie zgodnie z kierunkiem gwintu (w prawo), ale pakuły umieszczałem dokładnie w rowku gwintu, a tu pokazane jakoś chaotycznie... Może spróbuję jeszcze raz, chociaż wybuliłem już kasę na nici -ponoć są lepsze niż konopie, ale oczywiście cena.

Gumowe podkładki też kupione :) Pozdrawiam

nici, taśmy teflonowe sa jednorazowe, do takiej instalacji się nie nadają. Wystarczy, że trochę przekręcisz i musisz od nowa. Skręcenie na pakuły to możesz i za rok kręcić i nie będzie ciekło.

a pakuły układasz ładnie, ale nie idealnie, pojedyńcze włókna musza byc raz w jednym a raz w drugim rowku. Nie wiem jak to opisać.

Przyjrzyj sie jak to wygląda w minucie 1:33, co trzyma w reku, jaki kawałek, jak są rozczochrane włókna itp. a później od 1:47 jak nawija. Później 2:15 jak "gładzi" włókna na gwincie.

tu lepiej widać od 5 minuty https://www.youtube.com/watch?v=qyg3Qajj0YU