Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Za co KOCHACIE swoje dzia?ki , co w nich najpi?kniejsze ?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 61
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dąb, okolo 50letni, :D

ogród bedzie od strony wjazdu na działke -zach :( , za to z dębem :-?

na razie pusto z dwóch stron, działka narożna i piękny widok na pole,po którym bażanty i kuropatwy... :D

ale.... sąsiad zagrodził mi kawałek działki, taki pasek +- 30-40cm :evil: :evil: , zbudował jakies 6 lat temu piwnice w linii rozgraniczajacej i nic sie nie dzieje, a tubylcy mówią,że go zamkli!!! :evil:

ale może zrezygnuje ze swych budowlanych zapędów :-? :-?

a poza tym cicho, wał (miedzeszyński), bo to wawa, już prawie gotowy :D :D :D

a kupiliśmy po ca. dwóch latach szukania :o

no i mamy nadzieję, że będzie ok....

Ja moja dzialke kocham za to ze stojac na niej mam piekny widok sciany lasu, blekitne niebo, nie ma ruchu duzego ( samochodu autobusy) - jest ustronna ale nie na odludziu. Jest tak spokojnie, pieknie, spiew ptakow......

Ale w gminie Wegorzyno moi drodzy jest wspaniala dzialka - marzenie.

Jak na niej stanelam to poczulam ze mogloby byc to moje miejsce na ziemi - dzialka na wzgorzu, z którego rozposciera sie widok na przepiękne jezioro, las, opuszczony park z ruinami starego zamku. W kolo trawa,drzewa spiew ptakow a w oddali domy sasiadow.

Tuz obok wielkie, piekne, stare ,dostojne drzewo ......

Tak usiadlam tam i juz isc mi sie nie chciala nigdzie ........

Poprostu cos pieknego ......... mozna sie rozmazyc

- tylko jak dojezdzac z tamtad do pracy, szkoly,przedszkola ?????? :cry:

To prawda Agnieszko.Też znaleźliśmy taką działkę.Nawet tam nie chciałam pojechać, bo od razu wiedziałam, że dzieciaki muszą mieć szkołę na miejscu.Ale jak ją zobaczyłam, z lasem za płotem, piękne miejsce!Żal było zrezygnować.Na szczęście znalazłam nasze cudeńko i podwójnie się cieszę, bo jak sie wakacje skończyły, to miejsce pod laskiem już mi się nie wydaje takie romantyczne.

A ja kocham moja dzialeczke bo to miejsce magiczne - w zeszly piatek wracalem wieczorem z dzialki do domu ...ciemno ..droga przez las ... jakies sylwetki majacza sie ..krowy ..nie krowy ..konie ..nie konie ...

!!!!! trzezwy bylem!!!! ;-) zatrzymalem sie .... wysiadlem - na drodze staly 3 losie!! a w polowie sierpnia nad moja dzialka krazyly bociany - zbieraly sie do odlotu ....a bylo ich ...okolo 100!! ..krazyly dostojnie i caly czas ze wszystkich stron dolatywaly bocianie rodziny. O lesie nieopodal... swierszczach, ptaszkach (jakich??) i mglach ktore pieknie sciela sie na lakach tez warto wspomniec ..ale te losie i bociany mnie po prostu urzekly.

A wszystko to ... 13 km od palacu qltury w wawce - za to tez kocham moja dzialke - ze jest BLISKO centrum Warszawy. Moze za to najbardziej ....;-)

Yoric

jak tam tyle bocianów kršżyło, to Ty już lepiej od razu duży dom zbuduj.I boisko obok, co by Twoja drużyna miała gdzie w piłkę pograć. :D

mimi ;-)

buduje ..czy duzy??? dla mnie tak ... ale jak tam tyle bocianow, to moze sie okazac, ze w moim przestronnym domu tlok jak w hinduskim pociagu przed dlugim weekendem.

Za skowronki świergoczące wiosną do obłędu, za widoki pól i lasu, za zapachy nie do opisania o każdej porze roku, za czajki wydające śmieszne dźwięki, za bociany kroczące z godnością i leniwie przepływające nad głową....Za poczucie, że staję się cząstką natury, pór roku i zachodu słońca, za gwiazdy, których jest o miliardy więcej niż w mieście, za możliwość wyjścia kiedyś w piżamie na ciepły od słońca taras...Tam nawet deszcz pięknie pada, bo każda kropla jest moja....Za poczucie dyskretnej samotności a jednocześnie za machających i wołających "dzień dobry!" sąsiadów....za widok umorusanych i szczęśliwych chłopców, którzy znikają mi z oczu a ja się nie boję.... Za drogę do pracy, która wiedzie przez las...Mogę tak jeszcze długo... :oops:

Podpisuje sie pod tym wszystkimi czterema konczynami.

Od siebie dodam jeszcze klangor zurali gniazdujacych na rozlewiskach nad rzeka i hekraty dzikich lak w okolicy do spacerow z moim psem.

W przeciwienstwie do niektorych kocham swoja dzialke za to ze jest az 30 km od centrum miasta (mimo iz oznacza to 40 min jazdy pociagiem do pracy).

W przeciwienstwie do niektorych kocham swoja dzialke za to ze jest az 30 km od centrum miasta (mimo iz oznacza to 40 min jazdy pociagiem do pracy).

Joshi ;-))

Twoja milosc jest niekonsekwentna zatem ..bo czy kochalbys swoja dzialke 2 X bardziej, gdyby byla 60 km od centrum ? ;-)

A moja milosc roslaby w postepie geometrycznym w miare przyblizania sie do srodmiescia ;-).

Pozdro,

JoShi.

U mnie - miasto wojewódzkie, jestem na obrzeżach miasta, mając do centrum 5 minut autkiem.I na tym obrzeżu mam przed przyszłym domkiem na horyzoncie lasy i ogródki działkowe.

Ale z Warszawy też bym uciekła ze 40 km :wink:

Za to, ze jest w moim rodzinnym miescie, za to, ze jest kilka krokow od pieknego jeziora, za to, ze jest naszym miejscem na ziemii " na stare lata".

http://foto.onet.pl/upload/11/4/_353144_n.jpg

http://foto.onet.pl/upload/36/20/_353141_n.jpg

http://foto.onet.pl/upload/40/53/_353137_n.jpg

http://foto.onet.pl/upload/13/80/_353143_n.jpg

A to jezioro bedzie widac zima z okna pokoju na gorze:

http://foto.onet.pl/upload/15/85/_352372_n.jpg

Hi,nauczylam sie wklejac zdjecia i teraz Was nimi zarzuce.